banner564

Aynı kaderi yaşayacak

İhraç edildiği için ülkeye kaçak girip yasal çıkmaya çalışırken yakalanan Sırrı Uludağ, ikinci kez ülkeden sınır dışı edilecek

Aynı kaderi  yaşayacak
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’tan 2007 yılında vize borcundan dolayı ihraç edilen ve Eylül 2017 tarihinde kaçak bir şekilde ülkeye girdikten sonra Aralık ayında çıkış yaparken yakalanan 59 yaşındaki Sırrı Uludağ hakkında ihraç kararı verildi. Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yaparken 21 Aralık 2017 tarihinde yakalanan ve mahkeme kararıyla 7 gün süreyle cezaevine gönderilen sanık dün duruşmaya çıkarıldı. Cezaevinde yargılanmayı beklediği süre dikkate alındı ve sanığın ülkeden ihraç edilmesine emir verildi. Girne Kaza Mahkemesi’nin verdiği ihraç kararının ardından sanık sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar cezaevine götürüldü.

Bazı iddialarda bulunmuştu
Sanık, 23 Eylül 2017 tarihinde kanunsuz bir şekilde ülkeye giriş yapmış, 20 Aralık 2017 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan yasal bir şekilde çıkış yapmak isterken, girişinin olmadığı tespit edilerek tutuklanmıştı. Sanığın 2007 yılında vize borcundan dolayı ülkeden ihraç edildiği belirtilirken, mahkemeye çıkarılan Uludağ, “Lapta’ da eşimin mezarı var. Hem onun mezarını ziyarete geldim hem de burada yaşayan çocuklarımı görmek için bu suçu işledim. Daha önce üç kez yasal bir şekilde gelmeye çalıştım ancak borcumu ödemeden ülkeye almadılar. Ben de bu yolu denedim” iddialarında bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474