banner564

Babasını hedef aldılar

Dağa kaçırılan üniversite öğrencisi Ulaş Özge’ye her biri 25 bin Euro’luk 2 ayrı borç senedi imzalatıldığı ortaya çıktı

Babasını hedef aldılar
banner598

 Suna ERDEN

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampüsünden Ulaş Özge isimli öğrencinin kaçırılması ve dağa götürülerek 50 bin Euro borç senedi imzatılması olayı aydınlandı.  
   Özge’yi kaçıran Medet Gürkan ile Burak Demir’in Halis Tanay’dan talimat aldığı belirtildi. Özge’nin babasının Türkiye’de müteahit olduğu ve bu nedenle kaçırıldığı açıklandı. Polis, Tanay ile Özge’nin babasının arasında husumet olduğunu, hisselerini ele geçirmek için borç senedi imzalattırdığını belirtildi.
    Burak Demir ile Medet Gürkan’ın tutukluluğu devam ederken zanlı Tanay dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Burak Demir ile Medet Gürkan’ın 9 Ocak 2019 tarihinde saat 10.15 sıralarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi içerisinde kullanımında bulunan 07 FSR 82 Antalya plakalı araç ile okulda öğrenci olan Ulaş Özge’yi kaçırdıklarını söyledi. 

Babalarının arasında husumet varmış
    Polis, zanlıların Özge’yi Taşkent Köyü’nün kuzeyinde bulunan dağlık alana götürdüklerini, 15 Ocak 2019 tarihli iki adet Yunus Emre isimli soy ismi tespit edilemeyen bir şahsa ödemesi gereken her birine 25.000 euro borç senedi imzalattıklarını mahkemeye aktardı. 
   Polis, zanlı Halis Tanay’ın, Ulaş Özge’nin Türkiye’de müteahhit olan babasıyla arasında husumet olduğunu ve hisselerini almaya çalıştığının belirlendiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, olayın ardından zanlıların, Özge’yi zanlı Halis Tanay’ın yanına götürdüğünü ve zanlı Tanay’ın, “Evet, budur” dediğinin belirlendiğini söyledi.
   Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474