banner564

Denktaş izledi

Öğretmenler, hükümetin, vergi muafiyetleri oranını en düşük noktaya çekeceği iddiasıyla protesto eylemi yaptı

Denktaş izledi
banner598

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), hükümetin, vergi muafiyetleri oranını en düşük noktaya çekerek, çalışana vereceği hayat pahalılığı oranını düşürmeye çalıştığı iddiasıyla Maliye Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.  Sendika bu durumu “Alicengiz oyunu”  olarak nitelendirdi.
Eylemde Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesinin KKTC’ye çifte enflasyon olarak yansıdığı savunuldu.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da bina önüne çıkarak bir süre takip ettiği eylem sırasında “Sermaye Krizinin Faturasını Geçim Derdindeki Emekçiler Ödemeyecek” ifadesinin yer aldığı bir pankart açıldı. Saat 12.00 sıralarında gerçekleşen eylem sırasında KTOEÖS Başkanı Selma Eylem bir konuşma yaptı. Yazılı basın açıklamasını ise KTOEÖS Mali Sekreteri Ozan Elmalı okudu.

Eylem: Harçlar zamlandırıldı
Selma Eylem, son aylardaki ekonomik gelişmeleri değerlendirerek başladığı konuşmasında, 
TL’nin değer kaybettiği, maaş ve ücretlerle alım gücünün gerilediği son dönemlerde hükümetin ise zamlar yapıp, 3 ay dondurduğu hayat pahalılığını maaşlara yansıtmadan harçları zamlandırdığını kaydetti.
En düşük maaş alanlarla, en yüksek maaş alanlardan alınan verginin aynı olduğunu savunan Eylem, az alandan az, çok alandan da daha çok vergi alınarak, vergi adaletinin oluşturulmasını istedi.
Sendikalara çağrı yapılmadı
Asgari ücretin hesaplanmadığını ve göç yasasıyla işe alınanların barem düzenlemesi konusunda adım atılmadığını kaydeden Eylem, mali protokol için de sendikalara çağrı yapılmadığını ileri sürdü ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın sendikalara çağrı yapmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474