banner564

Bakan Gürpınar gardiyanlara söz verdi

Bakan Gürpınar, “2016 bütçesinde çağdaş ve modern bir cezaevi binası yapılabilmesi için gerekli kaynak ayrılacak” dedi

Bakan Gürpınar gardiyanlara söz verdi
banner598
Salih Kayalar başkanlığındaki Gardiyanlar Birliği heyetini kabul eden İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, kabulde yeni cezaevi binasının inşası ve Teşkilat Yasası konuları hakkında açıklamalarda bulunurken, basının sorularını da yanıtladı.
Gürpınar, yeni bir cezaevi inşa edilmesinin artık ötelenemeyecek bir konu haline geldiğini belirterek, 2016 bütçesinde çağdaş ve modern bir cezaevi binası yapılabilmesi için gerekli kaynağın ayrılacağını söyledi.
Gardiyanların özlük haklarının, terfi mekanizmalarının istenilen şekilde ve süratle çalıştırabilmesi için de her türlü gayreti göstereceklerini belirten Bakan Gürpınar, “Teşkilat Yasası’nın Kasım ayı başında Meclis Genel Kurulu’ndan geçeceğini umuyoruz” dedi.
Gönyeli’de dün sabah bir işçinin inşaattan düşerek ölmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Gürpınar, Çalışma Dairesi’nden ilgili kişileri araştırma yapmak üzere görevlendirdiğini söyledi.

“Müteahhitlerin sorunu çözülecek”
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Şehir Planlama Dairesi önünde şok eylem başlatan müteahhitlerin sorunlarının çözümü için bir plan yapıldığını da kaydeden Bakan Gürpınar, “Bakanlığın önündeki eylem sona erdi, Şehir Planlama Dairesi önündeki eylem ise sürüyor” ifadesine yer verdi.
Gürpınar, önceki gün uzun süre toplantı yaptıkları müteahhitlerle dün yeniden bir araya geleceği bilgisini vererek, “Sorunların çözümü konusunda mutabakata vararak takvimlendirme yaptık. Bundan sonra eylemin bir şekliyle de olsa devam ediyor olması bize göre doğru değil” dedi.


Kayalar: Desteğinize ihtiyacımız var”
Kabulde konuşan Gardiyanlar Birliği Başkanı Kayalar ise, 20 Nisan’da oluşturdukları yönetimle cezaevinin genel sorunlarıyla ilgili bir yol haritası oluşturduklarını ifade etti.

Kayalar, “Cezaevi konusunda desteğinize ihtiyacımız var. Sorunlarımızın birçoğu hakkında bilgi sahibisiniz. Sıkıntılarımızın ana kaynağı binanın fiziki yapısıdır, bina en büyük problemimiz” dedi.
Konuşmasında Gürpınar’a yeni görevinde başarı da dileyen Kayalar, “Çalışma Bakanlığı’ndan sonra İçişleri Bakanlığı ile yükünüz ağırlaştı” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474