banner564

“Bakan Özyiğit ilgilenmeli”

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğretmen eksiği olduğunu iddia eden veli çocuğunun keman dersi alamadığını söyledi ve bir de istekte bulundu:

“Bakan Özyiğit  ilgilenmeli”
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyan bir öğrencinin velisi, okulda öğretmen yetersizliği olduğunu iddia etti. Veli, 2 seneden beridir çocuğunun bu okulda okuduğunu ve keman dersi alamayan çocuğunun mağdur olduğunu söyledi. Sadece kendi çocuğunun değil yaklaşık 15 çocuğun da aynı durumda olduğunu ifade eden veli, öğretmen eksikliğinin giderilmesini istedi. “Sanat okulunda nasıl olur da müzik öğretmeni eksiği olur?” diye tepki gösteren veli, yetkililerden konuyla ilgilenmesini istedi. Mevcut düzenden memnun olmadığını dile getiren veli, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’in de emekli öğretmen olduğunu söyleyen veli, “Bizim derdimizi çözse çözse Cemal hoca çözer. Buradan sizin aracılığınızla kendisinden yardım istiyorum” dedi. 

“Öğretmen atanmalı”
Gazetemize ulaşan ve ismini vermek istemeyen bir veli, konuyu şöyle anlattı, “Benim çocuğum 2 seneden beridir bu sanat okuluna gidiyor. Okuldaki öğretmen yetersizliğinden dolayı benim çocuğumla beraber yaklaşık 15 çocuk daha ders alamıyor. Okulun temel amacı çalgı aletlerinin nasıl çalındığını öğretmek değil mi? O zaman bu çocuklar keman çalmayı nasıl öğrenecek? Oradaki öğretmenler, çocuk sayısı fazla olduğu için alamayız diyorlar. Her çocuğa tek tek yaklaşık 1 saat ders verdikleri için diğer çocuklar açıkta kalıyor. Bu çocukları düşünen yok mu? 1 saate yakın ders alıyorlar. Müzik öğretmeni sanat okuluna atanmıyor. Eğitim bakanlığının ilgilenmesini istiyoruz.

“Öğretmen yok denmesinden bıktık”
Bu çocuklar okula seçilerek gidiyor. Benim çocuğum keman bölümündedir. Öğretmenler eğitim bakanlığını dinlemeyip, istediği gibi hareket ediyor. Okula yeterli sayıda öğretmen göndermiyorlar ve olan çocuklara oluyor. Geçen yıl Şubat ayında geçici öğretmen gönderdiler. Daha sonra Girne’de eksik var diye o öğretmeni oraya aldılar. Bu konuda 2 yıldır savaş veriyoruz. Artık yeter. Bakanlık yeterli öğretmen olduğunu söylüyor, okul öğretmenleri ise yeterli öğretmen olmadığını söylüyor. Bu nasıl iştir? Nasıl olur da bir öğretmen bakanlığı dinlemez, nasıl olur da bir bakanlık öğretmene sözünü geçiremiyor. Eski bakanlık bu konuyla ilgilenmedi. Biz ailelerin esas şikâyeti düzendir. Okuldaki öğretmenler diğer çocukları mağdur ediyor. Öğretmen yok denmesinden bıktık artık.”

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473