banner564

Bakan Şahali zeytin dalı uzattı

Hayvan Üreticileri ve Çiftçiler Birliği'ni ziyaret eden Bakan Şahali, tarımdaki sorunları dinledi, çözüm konusunda görüş alışverişinde bulundu

Bakan Şahali zeytin dalı uzattı
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'ni ziyaret ederek, sektör ile ilgili bilgi aldı ve tarım sektöründe hükümet programını uygulayacaklarını söyledi.
Ziyaretlerini "nezaket" değil "çalışma ziyareti" olarak niteleyen Şahali, "Tarım sektörü ile ilgili konuşulan sıkıntılar, sorunlar ve söylenenler aynı ancak sonuçlar farklı olacak" ifadesini kullandı.
Tarım Bakanı Erkut Şahali, ilk ziyaretlerini Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliğine yaparak, sektörün sıkıntılarını dinledi.
Şahali ilk çalışma toplantısını Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ikincisini ise Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ile yaptı.


Naimoğulları: Kalıcı tarım politikası istiyoruz
Naimoğulları, bakan olduktan sonra "ayağının tozuyla" birliği ziyaret eden Şahali'ye teşekkür ederek görevinde başarılar diledi.
"10 yıldır birlik başkanıyım 8. bakansınız, bu bir görev değişimidir, önemli olan görev süresince yapılan ve geride bırakılan işlerdir" diyen Naimoğulları, eski bakan Önder Sennaroğlu'na da teşekkür ederek, sektöre büyük katkılar koyduğunu ve açılımlar sağladığını söyledi.
"Biz para değil kalıcı çözümler ve kalıcı tarım politikası istiyoruz" diyen Naimoğulları, üreticiler olarak ülkeye sağlıklı ürün sağlamak için uğraş verdiklerini kaydetti.

Kelle: Sıkıntılar büyük
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de, üreticiler adına ziyarete teşekkür ederek, kendileri için esas olanın üretimin devamlılığı olduğunu vurguladı. Üreticilerin sıkıntılarının büyük olduğunu, son 2 yıldır yaşanan sıkıntıların bu yıl giderilmesini beklediklerini, Doğrudan Gelir Destekleri ile diğer desteklerin verilmesi gerektiğini ifade eden Kelle, sıkıntıların ivedilikle çözülmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473