banner564

Osman’ın marifeti

Enişteye 5 yıldızlı otelde iş bulacağı gerekçesiyle baldızdan 13 bin 500 lira kopardı

Osman’ın marifeti
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs genelinde meydana gelen birçok dolandırıcılık olayına adı karışan sabıkalı dolandırıcı Osman Asilkent yine rahat durmadı. Beş yıldızlı otelin satın alma müdürü olduğunu söyleyerek iki kişiden 15 bin 250 TL para alan zanlı ayrıca İçişleri Bakanlığı’nda memur olarak çalışan Ahmet Pamukçu’nun adını kullanarak bir kişiden de vatandaş yapacağı vaadiyle 4 bin 500 TL para aldığı belirtildi. Şikâyet üzerine tutuklanan zanlı yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere dün Girne’de duruşmaya çıkarıldı.
Polis, zanlının 2015 yılı Eylül-Ekim ayları içerisinde kendisini bir otelin satın alma müdürü olarak tanıtarak E.M isimli kadına, eniştesini otelde işe sokacağı vaadinde bulunduğunu, çalışma izinleri, sağlık raporları için 13 bin TL para aldığını söyledi. 

İkinci kurban da kadın…
Polis ayrıca zanlının 2015 yılı Ocak ayı içerisinde ise Türkiye uyruklu bir kadına kendisini İçişleri Bakanlığı’nda çalışan Ahmet Pamukçu olduğunu söyleyerek,  KKTC vatandaşı yapacağı vaadiyle 4 bin 500 TL para aldığını belirtti. 

Üçüncü kurban bıldırcıncı…
Polis, zanlının yine Ocak ayı içerisinde Bıldırcın şirketi işletmeciliği yapan N.Ö isimli şahsa giderek, kendisine bir otelin satın alma müdürü olarak tanıtıp, otellerin bıldırcın ihtiyacını kendisinden temin edeceklerini söyleyip teminat olarak 2 bin 250 TL para aldığını ifade etti. Şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını ve soruşturma amaçlı üç gündür poliste tutulduğunu kaydeden polis, zanlının benzer sabıkları olduğunu ve dolandırıcılığı meslek haline getirdiğini belirterek, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. 


Pişman olduğunu söyleyerek af diledi…
İddia makamı zanlının tutuklu yargılanmasını talep ederken, mahkemede söz hakkı alan zanlı işlediği suçlardan pişman olduğunu, nafaka ödeyemediği için bu işlere giriştiğini öne sürerek, “Çok pişmanın. Özür dilerim ancak tutuklu yargılanmak istemiyorum. Bakmakla yükümlü olduğum çocuklarım var. Ayrıca mağdur ettiğim kişilerin mağduriyetini giderebilirim. Ancak tutuklu yargılanırsam bunu yapamam” dedi.
Duruşmaya bakan Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının daha önceki benzer sabıklarına vurgu yaparak, bu suçları ilk olmadığını belirtti. Yargıç, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473