banner564

Denktaş Bey hapiste

Gazimağusa’da ele geçirilen 1 kilo 200 gram uyuşturucu davasında soruşturma tamamlandı

Denktaş Bey hapiste
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 4 Ekim 2015 tarihinde 2 ayrı bölgede gerçekleştirilen ve 1 kilo 200 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonda 15 gün arandıktan sonra tespit edilip tutuklanan Denktaş Bey, soruşturmasının tamamlanmasına müteakip dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci 4 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirdikleri operasyon sonucunda 1 kilo 200 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve operasyon kapsamında 3 kişinin tutuklandığını anımsattı. 

Talimatı o vermiş…
Mahkeme huzurunda bulunan zanlı Denktaş Bey’in konu uyuşturucu maddenin Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye ithal edilmesi için talimat verdiğini ve 19 Ekim 2015 tarihinde Gazimağusa’da tespit edilip tutuklandığını hatırlatan Kaleci, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi. Zanlının Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanacağına ve ithal edildiği suça konu uyuşturucu maddenin miktarının külliyatlı olduğuna dikkat çeken Kaleci, bu bağlamda yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu iddia ettiği zanlının davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Avukatı itiraz etti ama..
Denktaş Bey’in avukatı müvekkilinin kaçma ihtimalinin olmadığını öne sürerek Merkezi Cezaevi talebine itiraz etti. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 2 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473