banner564

Talat: Evet demek zorunda değiliz

2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs müzakerelerinde mülkiyetin sorun olmaya devam ettiğini kaydetti.

Talat: Evet demek zorunda değiliz
banner598
Talat, katıldığı bir radyo programında Kıbrıs konusu ve müzakerelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Müzakerelerin seyri ile ilgili Avrupa Parlamentosu’nda yapılan konuşmada ortak konular olduğunu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in daha ılımlı bir hava yarattığına işaret eden Talat “şartlar iyi ama mülkiyet meselesi de sorun olmaya devam ediyor” dedi. 
Talat, müzakerelerde geçmişe göre çok ciddi ilerleme olduğunu ve halkı olası bir çözüme hazırlamak için bölge bölge gezip bilgilendirdiğini ifade etti. 
Çözümün, iki tarafın da imzalayacağı bir anlaşmayla olacağını ve “hayır” denilen bir anlaşmayla izolasyonun artacağı yönünde görüş belirten Talat, “Hayır demenin riskleri ortada olmakla birlikte, ‘evet’ demek zorunda da değiliz” dedi. 
Talat, müzakerelerde Kıbrıs Türklerinin aleyhine olabilecek bir durum olmadığını, iki kesimlilik konusunda ise kafa karışıklığı olduğunu söyleyerek, 2004’deki endişelerle şimdiki endişelerin değiştiğini; iki kesimli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı bir çözüm yolunda çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473