banner564

Kasulidis'in tavrı yumuşadı

Kasulidis, Türkiye-AB müzakerelerinde 17’inci başlığın açılmasına karşı olmadıklarını söyledi

Kasulidis'in tavrı yumuşadı
banner598
   Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis,Türkiye’nin 17 numaralı (Ekonomi ve Para Birliği) müzakere başlığının açılmasına itirazlarının olmadığını açıkladı.
   Fileleftheros Kasulidis’in, bakanlığının, 76 milyon 903 bin 847 Euro’ya dayanan 2016 bütçesinin ele alındığı Rum Meclisi Maliye Komitesi’nde yaptığı konuşmada, 17’nci başlığın açılmasına itiraz etmeme nedenlerini şöyle sıraladığını yazdı:
1- Bu başlık 2007’de Fransa tarafından dondurulmuştu
2- Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından dondurulan başlıklar arasında değil
Kıbrıs, bu başlığın açılmasına itiraz etme hakkına sahip değildir. Ancak Kıbrıs, başlığın açılması için gereken ön şartların yerine getirilmesi aracılığıyla prosedürü kontrol edebilecek durumdadır.

Papadopulos tepkili

   Habere göre, Rum Meclisi Maliye Komitesi Başkanı Nikolas Papadopulos  ise Rum Yönetimi’nin 17’nci başlığın açılmasını görüşebilecek olmasından endişe belirtti.  Papadopulos sözde Rum “MEB”inde savaş gemilerinin varlık göstermesinden birkaç ay sonra deniz altı boru hattıyla Türkiye’den KKTC’ye su taşınmasıyla ilgili gelişmelerin Rum Yönetimi’ne, bu başlığı (17) engelleme olanağı verdiğine inanıyor. Bu yüzden de Anastasiadis hükümetinin, “koştuğu şartların yerine getirilmediğini bu nedenle 17’nci başlığın açılamayacağını” beyan etmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473