banner564

Bakanlar da katıldı

Güzelyurt esnafının sorunları üst düzey toplantıda ele alındı

Bakanlar da katıldı
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Güzelyurt–Lefke ilçesi; vergi, sigorta borçları, ayrıca diğer ekonomik sorunları tartışmak ve çözüm yollarını ortaya koymak için Güzelyurt Kapalı Çarşı’da toplantı gerçekleştirdi.
Oda Yönetim Kurulu Üyesi Ali Volkan, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, toplantıyı, Güzelyurt esnafının daha da büyümesini sağlamak, esnafın sorunlarını aşmak, yeni bir sayfa açmak için gerçekleştirdiklerini belirtti.
Güzelyurt çarşısının bomboş olduğunu ve esnafın çalışmadığını kaydeden Volkan, olağanüstü tedbir alınmasının zamanının geldiğini vurguladı.
Oda Başkanı Hürrem Tulga da, sivil toplum örgütleri veya hükümetin tek başına bir sonuç üretemeyeceğini belirterek, sivil toplum örgütlerinin önce kendi sorumluluklarını yerine getirerek bilinçli bir şekilde hep birlikte mücadele vermesi gereği üzerinde durdu.

Mungan, Her zaman hepinize kapılarımız açıktır
Tulga, bundan sonra yapacakları toplantının konusunun da tarım ve narenciye olacağını açıkladı.
Maliye Bakanı Zeren Mungan ise, odaya, birşeyler yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.
Bu tür toplantılarda bire bir halk ağzından dertleri dinleme imkanı bulduklarını kaydeden Mungan, dinlenen dertlerle önerilerin de konuşulduğunu ve bu önerilerin de yol gösterici olduğunu anlattı.
Bakan Mungan, “Her zaman hepinize kapılarımız açıktır. Her sıkıntıda sizlere yardımcı olmak görevimizdir” şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, halkın yaşamını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirtti.
Gürpınar konuşmasında, “Temel ilkemiz istihdamı kolaylaştırmak, insanların daha uzun süre istihdam edilebilmelerini, bununla birlikte sosyal güvenlik yatırımlarını yapabilmelerini sağlamak, yatırımlarında çeşitli imkanları sağlamak ve bunun yanısıra özellikle yeni istihdamlarda ve yeni işletmelerde sosyal güvenlik desteği sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
Toplantıda esnaftan gelecek öneriler ile talepler ışığında hep birlikte konunun daha ayrıntılı ele alınacağını söyleyen Gürpınar, esnafın her zaman bakanlık ile temas kurarak yardım talep edebileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından esnaf sıkıntılarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473