banner564

Bal Ormanı’nı gezdi

Kutlu Evren, GAÜ'nün Dipkarpaz bölgesinde yaratacağı kampüs alanının hem bölge hem de ülke adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi

Bal Ormanı’nı gezdi
banner598
Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile birlikte Karpaz bölgesinde yürütülen “Bal Ormanları ve Arıcılık Projesi”nin uygulama alanında incelemelerde bulunarak, Karpaz Yaşam Kampüsü hakkında bilgi aldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bölgenin ekonomik ve kültürel anlamda yatırımlara ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Kutlu Evren, bölge ve bölge halkının ihtiyacı olan yatırımları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
İncelemeler sonrası açıklama yapan Kutlu Evren, GAÜ'nün Dipkarpaz bölgesinde yaratacağı kampüs alanının hem bölge hem de ülke adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Evren, “Serhat Akpınar’ın vizyonu ile şekillenen Karpaz Yaşam Kampüsü ve Bal Ormanları Projeleri’nin tam anlamıyla olağanüstü bir proje olduğunu daha önce dinlemiştim, fakat bu ziyaretimde bu ortamın mükemmelliğinin farkına vardım. Burada eğitim görecek öğrenciler çok şanslı” dedi.

Akpınar: Bakanlığın desteği bize güç verdi
İnceleme gezisinde konuşan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da, bakanlığın projelerine verdiği destekten güç aldıklarını belirtti.
Akpınar şunları söyledi:
“Bu yaklaşımı gördükten sonra çok daha güzel işler yapmak sorumluluğunun ağırlığını üzerimizde hissederek, gerek yaşam kampüsü hazırlıklarımızı sonlandırmak noktasında gerekse arıcılık ve özellikle üniversitenin Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi’nin bu bölgede yapılandırılacak olması yönündeki adımlarımızı da Dipkarpaz ve Yenierenköy’e kadar uzanacak bölgede çok ciddi bir yapılanmaya gideceğiz. Bu vesileyle, ziyaretleri sebebiyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473