banner564

“Barış dili kullanılmalı”

Akıncı, cumhurbaşkanının Kıbrıs sorunu yanında, eğitim, çevre, kültür ve sanata da önem vermesi gerektiğini söyledi

“Barış dili kullanılmalı”
banner598
Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanının Kıbrıs sorunu yanında, eğitim, çevre, kültür ve sanata da önem vermesi gerektiğini anlattı.
“Barış dili kullanan, empati yapabilen, araştıran, sorgulayabilen insanlar yetiştirmeliyiz” diyen Akıncı, cumhurbaşkanının bağımsız ve tarafsız, toplumun içişlerinden soyutlanmayan ancak topluma her alanda rehberlik edecek bir yapıda olması gerektiğini kaydetti. Akıncı özellikle çevre, eğitim, kültür ve sanatın cumhurbaşkanının ilgi alanı kapsamında olması gerektiğinin altını çizdi.
Mustafa Akıncı’nın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıncı bir Tv kanalında  konuk olduğu eğitim kültür sanat programında, çevre sorunları üzerine planlı bir yaklaşımla gidilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Akıncı, hedeflerin doğru saptanıp, doğru bir vizyon oluşturulması; plan ve projeye dayalı çalışmalar gerçekleştirilmesi, kaynak bularak nitelikli insanlarla çalışılması durumunda sorunların çözümünün zor olmayacağını kaydetti.
Kıbrıs Türk toplumunun çevre konusunda bilinçli bazı gelişmeler kaydettiğini söyleyen Akıncı, çarpık yapılaşma ve sorunlarıyla daha çok mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
Akıncı, “Adanın barışçı geleceği, eğitim alanında atılacak olan adımlara çok bağlı. Empati yapabilen, araştıran, sorgulayabilen birbirinin dilini konuşabilen insanlar yetiştirmeliyiz. İhtiyacımız olan da bu” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473