banner564

Lieberman, Omiru ve Neofitu ile görüştü

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın, temasları çerçevesinde , Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Rum Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Averof Neofitu ile görüştüğü bildirildi.

Lieberman, Omiru ve Neofitu ile görüştü
banner598
   Fileleftheros gazetesi, Lieberman’ın ziyareti çerçevesinde yalnızca Rum Hükümetiyle müzakere etmekle sınırlı kalmayıp, Omiru ve Neofitu’yla da görüşmesinin, İsrail’in; iki ülke arasındaki işbirliğine ve meclisler düzeyindeki beklentilerin geleceğine ilişkin görüş ve tezlerinin aktarılması niyetini gösterdiğini yazdı. 
   Gazete, Rum Meclisi’nde  düzenlenen iki ayrı toplantıda, Lieberman’ın, Güney Kıbrıs’ın karşı karşıya kaldığı tehditlerle ilgili ülkesinin görüşlerini aktardığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük bir önem atfettiğini kaydetti. Gerek Omiru’nun, gerekse Neofitu’nun, Lieberman’ın bu açıklamalarından memnun kaldığını belirten gazete, iki ülkenin işbirliğinin zamanla derinleşeceğini yazdı.
   Omiru, Lieberman ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, İsrail’in, Mısır’daki üçlü zirveden herhangi bir rahatsızlık duymadığı gibi, bu zirvenin, istikrar, barış, güvenlik ve işbirliğini öngören amacını oldukça olumlu karşıladığını söyledi.
    Omiru-Lieberman görüşmesinin ana noktasının, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki faaliyetleri olduğunu yazan gazete, Omiru’nun, Lieberman’ın “Türk tahriklerini” kınadığını ve “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin MEB içerisindeki egemenlik haklarını” tanıdığını söylediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473