banner564

Başabakan uzayda mı yaşıyor?

Özkan Yorgancıoğlu’nun, ‘Hükümetin icraatlarını kıskanıyor’ dediği Sunat Atun’dan ilginç cevap geldi

Başabakan uzayda mı yaşıyor?
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında  toplandı.Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak DP-UG’nin Meclis komite üyeliklerindeki değişimiyle ilgili tezkere okundu. Buna göre, DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’un bakan olması ile Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi’nde boşalan üyeliğe DP-UG milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu; Faiz Borç Alacak İlişkileri Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek üzere oluşturulan geçici (Ad-Hoc) komitesindeki üyeliğe de Fikri Ataoğlu getirildi. DP-UG Milletvekili Özdemir Berova’nın bakan olması ile boşalan, Digitech İletişim Ltd’e yapılan stopaj vergisi uygulaması ile ilgili Meclis Araştırma Komitesi’ne, DP-UG Milletvekili Hamit Bakırcı; Geçmişten Günümüze kadar Devlet Kadrolarına yapılan Tüm istihdam şekillerinin yürürlükteki mevzuatlarca yasal olarak yapılıp yapılmadığının araştırılması hakkında meclis araştırma komitesine de Mustafa Arabacıoğlu getirildi.

Atun: Başbakan uzayda mı yaşıyor
Genel Kurul’da ilk gündem dışı konuşmayı, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, ekonomik konularda yaptı. Geçen gündem dışı konuşmasının ardından Başbakan’ın kendisine verdiği cevapta “Atun hükümetin başarısını kıskanıyor” dediğini belirten Atun, vatandaşların buna tepki göstererek kendisinden, başbakana “uzayda mı yaşıyor” diye sormasını istediğini söyledi.
Ülkede bütün sektörlerin sorunlarla boğuştuğunu savunan Atun, hükümetin icraatlarının bulunduğu kitapçığın milletvekillerine dağıtılmasını istedi.

Saner:Özelleştirmelerin dik alası
UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, özelleştirmeler ile ilgili söz aldı.
Saner, CTP-BG özelleştirmeye karşı görünse de iktidarlarında GSM operatörü ve CAS örneklerinde olduğu gibi “özelleştirmelerin dik alasını” yaptığını savundu.  DP-UG’nin Ercan ihalesini iptal edeceğini söyleyerek iktidara geldiğini ancak hiçbirşey yapmadığını savunan Saner, “Şimdi aspir ekmekle uğraşıyorlar” dedi.

Taçoy: Yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekir
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanı’nın 24 aydır ihaleyi kazanan firmanın kullanımında olduğunu belirterek, yapılması gerekenlerin yapıldığını, 2014 çıkmadan Beyköy’de yapılacak tesisilerin de yapılmaya başlanacağını kaydetti. Ortada iki proje olduğunu, birinin Ercan Projesi olduğunu, diğerinin de devletin verdiği söz olan askerden boşalacak yere tesis yapmak olduğunu anlatan Taçoy, devletin yükümlülüğü olanın yapılması konusunun hükümette konuşulduğunu söyledi. Ercan ihalesini kazanan şirketin de yükümlülüğünü yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Taçoy, şirketle bağlantıya geçerek şartnameye uyması gerektiğini belirttiklerini kaydetti.


Berova: Alım yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da söz alarak, geçici öğretmenlik konusuna değinmek istediğini belirterek, geçici öğretmenliğin kamudaki geçilikle aynı olmadığını söyledi. 8-9 yıllık geçici memurlar olduğuna dikkat çeken Berova, geçici öğretmenliğin ise, görev yapamayan öğretmenlerin yerine süresi belli olarak, bir öğretim yılını aşmayacak şekilde olduğunu ifade etti.

Gülle: Karpaz’a yeni bir sağlık merkezi
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, sağlık alanında özellikle Karpaz bölgesinin arzu edilen ilgiyi görmediğini söyledi. Bölgede yeni bir sağlık merkezi yapılacağını, bu konuda ihaleye çıkılacağını ifade eden Gülle, yerinde sağlık hizmeti de başlattıklarını kaydetti. 
Büyükkonuk’a sağlık merkezi açılmakta olduğunu belirten Gülle, 10 tane yeni defipiratör alımı yapılmakta olduğunu, birinin de Karpaz’a gideceğini kaydetti.

Sennaroğlu:Kuraklık paralarının geri kalan haftaya
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, kuraklık paralarının yarısının ödendiğini, geriye kalanın da haftaya ödeneceğini söyledi. 
KIB-TEK’i hükümetin atadığı Yönetim Kurulu’nun yönettiğini de vurgulayan Sennaroğlu, “Kurum fiili olarak özerktir” ifadesini kullandı. 
Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde milletvekilleri çeşitli konularda görüş belirtti, öneri ve eleştirilerde bulundu; ilgili bakanlar da yanıtladı. 

Sucuoğlu: Tek acil uzmanı Girne’de
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, mali konularda söz alarak güncel konuşma yaptı. MR çekimi için randevuların mart ayına verilmekte olduğunu, bu konuda bilgi istediklerini söyleyen Sucuoğlu, en yoğun acil servis Lefkoşa’da olmasına rağmen tek acil uzmanının Girne’de olmasının nedenini sordu.
CAS çalışanlarının eski KTHY çalışanı olduklarına dair Başsavcılık’tan yazılı görüş verildiğini de kaydeden Sucuoğlu, Çakıcı’nın Özelleştirme Yasa önerisi sunmasının ardından Başbakanlığın meclise 28 Ekim’de bir yazı göndererek “Maliye Bakanlığı’nın yasa önerisinin geçirilmesini uygun görmediğini” bildirdiğini kaydetti. 10 Kasım’da ise hükümetin oyları ile yasa önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesinin meclisten oybirliği ile geçtiğini kaydeden Sucuoğlu, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi. 

Oğuz: Devlet tıkanmış durumda
UBP Milletvekili Dursun Oğuz da tarım konusunda söz aldı.
Devletin tıkanmış durumda olduğunu belirten Oğuz, Ersın Paşa Mahallesi’nin muhtarının mührü olmadığını, yetkisiz olduğunu söyledi.

Töre: Rumların tutumu ortada
UBP Milletvekili Zorlu Töre de, ulusal mücadele ve KKTC’nin kuruluşu konusunda söz aldı. Töre, 20 Temmuz ve 15 Kasım’ın iki önemli milli bayram olduğunu, KKTC’nin yolunun açık olduğunu ve yoluna devam etmekte olduğunu söyledi. Rumların tutumunun ortada olduğunu, Anastasiadis’in “Egemenliğimizi tanıyın” söyleminin sakat bir yaklaşım olduğunu ifade eden Töre, iki toplumlu devletin yıkıldığını hatırlattı.


Kalyoncu: Katılıp katılmayan ortya çıkmalı 
CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu da, bütün komitelere hangi milletvekillerinin katılıp katılmadığının ortaya çıkması gerektiğini ifade etti. 
Kalyoncu, CTP-BG milletvekillerinin görevli oldukları tüm komitelere katılım oranlarının yüksek olduğunu söyledi. 
Rapor üzerinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından, yazılı sorulara geçildi. Bu bölümün tamamlanmasının ardından meclis oturumu sona erdi. 
Cumhuriyet Meclisi bir sonraki toplantısını pazartesi yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474