banner564

Bin kişi gidecek

Rum Başpiskopos II. Hrisostomos’la görüşen Talip Atalay, Hala Sultan’a geçiş için izin aldı

Bin kişi gidecek
banner598
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos'la Hristiyanlık'ta "İsim Günü" olarak bilinen etkinlikte bir araya geldi. Atalay, bu ayın 22'sinde Hala Sultan Tekkesi'ni Müslümanlar olarak ziyaret edecekleri bilgisini verdi. Atalay, Güney Kıbrıs'tan alınan izinle birlikte bu ay içerisinde Hala Sultan'ı bin kişilik bir grupla ziyaret edeceklerine vurgu yaptı. 
Ziyarette Atalay'a Din İşleri Başkanlığı Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar ve Girne Temsilcisi Fuat Tosun da eşlik etti. 
Etkinlikte, II. Hrisostomos, Din İşleri Başkanı Atalay ve Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Lisa Buttenheim da konuşma yaptı. Burada konuşan Atalay, kalıcı barış konusundaki umudun ayakta tutulmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti. 
Rum Başpiskoposluğu'nun isim gününde burada bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını aktaran Atalay, Güney Kıbrıs'ta bulunan Hala Sultan'ın adadaki önemine vurgu yaptı. Hala Sultan'ın adadaki dini liderleri yakınlaştırdığına işaret eden Atalay, "Zaman hepimiz için geçiyor. İçinde bulunduğumuz zamanda hepimiz Allah katında sorumluyuz. İnanan insanlar olarak öbür âleme iyi şeyler götürmek,  yaşadığımız dünyaya da güzel hatıralar bırakmak zorundayız. Diğer âleme de, götüreceğimiz bu dünyaya da bırakacağımız değerin barış olması en büyük dileğimizdir." diye konuştu. Kalıcı barış için umudu ayakta tutmanın da önemini vurguladı.
Etkinlikte konuşan Rum lider Hrisostomos da Atalay ve ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474