banner564

Başbakan Binali Yıldırım'dan sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım ‘Yeni bir devlet kuruluyor’ iddialarına sert tepki gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım'dan sert tepki
banner598
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın 'Yeni devlet kuruyoruz' sözleriyle ilgili, "Kimin ne söylediğini önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, 92 tesisin temel atma ve toplu açılış programına katılmak üzere gittiği Sivas'ta gazetecilerin Ak Parti eski MYKY üyesi Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet kuruyoruz' açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:
"Ne zaman kurulmuş, şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. O da Osmanlı Devleti'nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah'a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğini önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz. O kuruluş yıllarında İstanbul'a çıkan İzmir'e ayak basan işgalci askerlere Sivas tarihi bir cevap verdi. Burada istiklal ve istikbalin toprağı olan Sivas'ta 'Manda esaret asla kabul edilmez. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' nidaları yükseldi. Türk milletinin bu asil kararı Sivas'tan bütün dünyaya yayıldı. O gün işgalcileri alkışlayanlar oldu. Ne yazık ki ihanet içinde olanlar var. Dün isimleri farklı olan bu hainlerin bugün adı değişti, FETÖ oldu. Tüm alçaklıklarıyla Türkiye'ye, milletimize karşı karanlık bir plan içine girdiler. İşgalci zihniyetlerle bir olup, demokrasimizi yıkmaya çalıştılar. Bugünlerde yeni bir devlet lafları yapılıyor. Hadi oradan. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran irade, 15 Temmuz'da bu devleti yıkmaya çalışanlara gereken dersi verdi. Darbecilere darbeyi vurdu. Ezanlar dinmedi, bayrağımız inmedi. Siz Sivas'ın yiğit insanları o gün meydanlardaydınız. Sivas'ın meydanı o gece Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için, milletin kardeşliği için tek yürek oldu, tek ses oldu, darbecilere geçit vermedi."

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473