banner564

Başbakan güvence verdi

Ertan Ersan, Güzelyurt’taki şehit çocuklarına verilen arsaların alt yapılarının erken zamanda tamamlanmasını talep etti

Başbakan güvence verdi
banner598
 Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ertan Ersan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehitler sayesinde bugünlere gelindiğini ve onların çocuklarının ihtiyaçlarını gidermenin öncelikli görevleri arasında bulunduğunu vurguladı.
     İçişleri Bakanı ile şehit çocuklarının ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda istişare içerisinde olduklarını ifade eden Başbakan Özgürgün, sıkıntıların bütünlüklü olarak çözülebilmesi adına önümüzdeki yılın bütçesine bu konuda ayrı bir kalem konulabileceğini söyledi.
     Dernek Başkanı Ertan Ersan ise özellikle Güzelyurt’ta şehit çocuklarına verilen arsaların alt yapıları konusunda atılan adımların hızlandırılması ve erken zamanda tamamlanmasını talep ederek, bu arsalarının birincil ihtiyacının elektrik altyapısı olduğunu söyledi.
     Türkiye’deki muhatap derneklerle istişare içerisinde olduklarını ve sürekli karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildiğini belirten Ersan, Türkiye’deki ziyaretleri esnasında şehit ailesi haklarından faydalanamadıklarını aktardı.
Bu çerçevede Türkiye’de şehit ailelerinin sahip olduğu haklardan faydalanabilmesinin sağlanabilmesi için Türkiye’de olduğu gibi kendilerine “şehit ailesi” kartı hazırlatılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması için yardım talep etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474