banner564

Bakanlığa ağır itham

KTOEÖS Başkanı Eylem, yönlendirme sınavı ve sonuçlarının şaibeli olduğu izlenimi yarattığını savundu

Bakanlığa ağır itham
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, yönlendirme sınavı ve sonuçlarını eleştirerek, sonuçların şaibeli olduğu izlenimi yarattığını belirtti.
Eylem yaptığı yazılı yazılı açıklamada, Eğitim Bakanlığı’nın yasa tüzük tanımaz kararlarının, “ben yaparım olur” tavrının, “iş bilmez, şeffaf ve anlaşılır olmayan” uygulamalarının her geçen gün artarak devam ettiğini ileri sürdü.
Yönlendirme sınavını ise fiyasko olarak nitelendiren Eylem, sınav sonuçları açıklanırken bir saat arayla farklı iki liste yayımlandığını, ilk listede kazanan bazı öğrencilerin ikinci listede kazanmadığını veya bazı kazanmayanların kazandığını savundu.
Meslek lisesine yeni bölüm açılması konusunu da eleştiren Eylem, “Tercihler tamamlanıp yerleştirmeler bittikten sonra boş kalan kontenjanlara yerleşebilecek sayı listesi yayınlanırken Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ne Harita Tapu Kadastro Bölümü de eklenerek okullara duyuruldu. Seçenek olarak öncesinde görünmeyen ve öğrencilere seçme şansı tanınmayan bu bölümü sonradan açmanızın amacı nedir? Böyle yanlı taraflı partizanca eşitlik ilkesine aykırı etik olmayan bir şekilde yaptığınız bu hareketle kime kimlere yarar sağlamayı hedefliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
KTOEÖS Başkanı Eylem, halka, öğrencilere “şaibelerle, torpillerle yönetilmeye son vermek, adaleti sağlamak, birlikte mücadele için sendikaya müracaat etmeleri”; bakanlık yetkililerine de, “yasa tanımaz, tüzük tanımaz, keyfi, partizan, iş bilmez ciddiyetsiz karar ve uygulamalarına” son vermeleri çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473