banner564

Basına büyük görev düşüyor

Diyalog’un 4 Aralık’taki kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacağını belirten Siber, doğru bilgiye ulaşmada medyanın önemine vurgu yaptı:

 Basına büyük  görev düşüyor
banner598
Diyalog Gazetesi’nin ikinci, Diyalog Tv’nin de birinci yıl dönümü 4 Aralık gecesi Merit Lefkoşa Otel’de verilecek resepsiyonla kutlanacak. 
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Diyalog Tv Müdürü Sezgin Madencioğlu ve Diyalog Tv Haber Müdürü Aytuğ Türkkan Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret ederek resepsiyon davetiyesini takdim etti. 
Kabulde konuşan Reşat Akar, ziyaretin hem aralarındaki diyaloğu geliştirmek, hem de kendisini resepsiyona davet etmek için gerçekleştirdiklerini anlattı.  Diyalog Medya Grubu’nun faaliyetleri hakkında bilgiler veren Akar, ülkede çok sayıda televizyon ve gazete olduğunu bildiklerini ancak tarafsız, bağımsız ve araştırmacı sorgulayıcı habercilik anlamında bir yayın organına ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirtti.
 
“En satan ve en çok okunan iki gazeteden biriyiz”
Akar, “Diyalog gazetesi daha birinci yılını doldurmadan KKTC’de en çok satılan ve en çok okunan iki gazetesinden biridir. Şu anda da bu iddialı konumunu daha da ileriye götürmüş durumdadır. Bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Televizyonların izlenilirliğini ölçecek bir teknoloji yok ülkemizde ancak biz çevremizden aldığım tepkilere baktığımızda iyi bir izlenme oranını yakaladığımızı görüyoruz. Bu haber kanalı formatımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“Doğru bilgiye ulaşma çok önemli”
Meclis Başkanı Sibel Siber de davetten duyduğu mutluluğu dile getirerek, 4 Aralık Gecesi verilecek resepsiyona katılacağı sözünü verdi.  
Siber, “Kurumunuz adı Diyalog. Diyalog kurmak çok önemli, monoloğa değil, diyaloğa ihtiyacımız var şimdi. Biz toplum olarak istediğimiz noktalarda değiliz. Böyle bir dönemde doğru bilgiye ulaşma devletimiz ve geleceğimiz için çok önemlidir” dedi. 
Eleştirinin itibarsızlaştırmadan yapılmasının önemine işaret eden Sibel Siber, “Kurumların ve insanların hataları olabilir, bunların düzeltilmesi için en ağır eleştiriler de yapılabilir. Eleştirirken doğru yolu da gösteren bir anlayış olmalıdır” diye konuştu. 
Siber, “Medya büyük bir denetim organıdır. Medyanın denetimi halk tarafından ilgiyle karşılanıyor. İşte bu denetim sağlıklı olmalıdır. Biz devletin tüm kurumlarının iyi çalışması için, şeffaflık, hesap verebilir ve denetim olmalı. Medyaya da bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474