banner564

“Başka canlar gitmesin”

Minik Doğa’nın yaşamını yitirdiği feci kazanın olduğu yere karanfil bırakan yüzlerce vatandaş, gerekli önlemlerin alınması için yetkililere seslendi

 “Başka canlar gitmesin”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Eski Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen ve 3 yaşındaki Doğa Çiçek’in yaşamını yitirdiği feci kazanın gerçekleştiği yol üzerinde dün yüzlerce vatandaşın katıldığı bir eylem düzenlendi. 
Yetkili makamları defalarca uyarmalarına rağmen dikkate alınmadıklarını ve son olarak 3 yaşındaki minik Doğa’nın yol üzerinde gerçekleşen kazada hayatını kaybettiğini belirten vatandaşlar, başka canların gitmemesi için artık gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
enin yapması gerektiğini ifade etti.

Kazanın olduğu yere çiçek bıraktılar
Tuzla kavşağında toplanan yüzlerce vatandaş kazanın gerçekleştiği “Berkel Mobilya” isimli iş yerinin önüne kadar yürüdü, yüzlerce vatandaşa 25 araçlık konvoyda eşlik etti. Kazanın gerçekleştiği noktaya gelen kalabalık burada basın bildirilerini okuduktan sonra kazanın gerçekleştiği yere çiçekler bıraktı. 

Karakaşlı: Başka Doğa ölmesin
Kazanın gerçekleştiği bölge sakinleri adına basına açıklama yapan Tamer Karakaşlı, trafik kazalarının Kıbrıslı Türklerin doğarken anlına yazılmış olan bir kaderi gibi olduğunu söyledi. Trafik kazalarının kader olmadığını, tamamen devletin, trafikle ilgili birimlerin, okulların ve eğitimin yarattığı bir sorun olduğunu savunan Karakaşlı, ne yasal ne de altyapıya yönelik herhangi bir çözümün üretilmediğini ifade etti. 
Karakaşlı, trafiğin düzenini ve denetlemesini yapmanın kendi görevleri olmadığını ancak “Yeter artık başka Doğa’lar ölmesin” sloganı ile gerekli mercilere konunun ne kadar vahim bir hale geldiğini duyurmak amacı ile eylemi düzenlediklerini ifade etti. Kazanın gerçekleştiği yol üzerinde geçmiş yıllarda bir çok kazanın olduğunu ve iki gencin bu kazalarda yaşamını yitirdiğini söyleyen Karakaşlı, son olarak geçtiğimiz gün 3 yaşındaki minik Doğa’yı kendini bilmez bir trafik canavarı yüzünden kaybettiklerini ifade etti. 

Umay: Halen daha önlem alınmadı
Umay Construction Direktörü Hüseyin Umay ise yaptığı açıklamada, kazanın üzerinden 5 gün geçtiğini ancak halen daha yol üzerinde hiçbir şekilde önlem alınmadığını söyledi. Bütün mercilerin birbirilerini suçlayarak topu birbirlerinin üzerine attığını belirten Umay, Tuzla muhtarı ile konuyu talihsiz kazadan 4 gün öne belediyeye taşıdıklarını, ardından ise gerçekleşen kazada minik Doğa’nın yaşamını yitirdiğini, bu acı olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen en ufak bir önlem dahi alınmadığını ifade etti. Yolda bir çok tehlikeli virajın bulunduğunu ve artık yetkililerin gereken önlemi almalarını istediklerini vurgulayan Umay, “artık katranına kan bulaşan asfalt istemiyoruz” şeklinde konuştu. 

Fikret Şanal: Devlet te sürücü kadar sorumludur
Son olarak açıklama yapan emekli Trafik Şubesi Tahkikatlar Sorumlusu Fikret Şanal, trafik kazalarının sorumlularının her ne kadar da en başta sürücü olarak görünse de buna fırsat veren devletinde sorumluluğunun aynı oranda olduğunu savundu. Devletin en başlıca görevlerinden birinin insanların canını korumak ve kollamak olduğunu belirten Şanal, ne yazık ki bunda pek başarılı olunamadığını ileri sürdü. Yapılan eleştirilerin ve uyarıların sümen altı edildiğini, sorumluluğunu yerine getirmeyenlere dokunulmadığını ve soruşturulmadığını savunan Şanal, özellikle trafik konusunda yıllardan beri süregelen bu vurdumduymazlık yüzünden bu günlere gelindiğini ifade etti. Kaymakamlığın bile 3 yıl içerisinde 5 kez yaptığı ikazların dikkate alınmadığını anımsatan Şanal, “Unutulmasın ki halk Kaymakamlıktan da Cumhurbaşkanlığından da dahi üsttedir” ifadesini kullandı. Şanal, bu trafik cinayetlerine artık bir dur denmesini gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473