banner564

Başka çıkış yolu yok

Sanayi Odası tarafından hazırlanan eylem planında, üretime dayalı kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi modeli yaratmanın önemine vurgu yapıldı

Başka çıkış yolu yok
banner598
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), ülke ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların giderilebilmesi için bir eylem planı hazırlanmasının doğru yaklaşım olacağını belirtti. Oda, “üretime dayalı kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi modeli yaratmaktan başka çıkış yolu görünmediğini” de vurguladı. 
Üretime dayalı sürdürülebilir bir ekonomik model geliştirilmesi adına yapılacak tüm çalışmalara desteğinin süreceğini vurgulayan Sanayi Odası, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın KOBİGEM üzerinden açıkladığı son kısmı hibe programına göre 23 sanayicinin destek almaya hak kazanmasından memnuniyet belirtti.
Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, hibe katkısı almaya hak kazanan sanayiciler tebrik; Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na da teşekkür edildi.
Oda açıklamasında, küresel piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığının, son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik ve özellikle Avrupa ve Ortadoğu bölgesindeki ekonomilerde yaşanan sorunların ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkilediği vurgulandı.
Bakanlığın vizyonu doğrultusunda üretime dayalı sürdürülebilir bir ekonomik model yaratılması açısından dövizde yaşanan artışlar da dikkate alınarak, bu destek tutarlarının artırılacağına ve daha fazla üretecinin bu kaynaklara erişeceğine inanç belirtilen açıklamada, sanayi sektöründe yapılan yatırımların yarattığı katma değerin, ülke kaynaklarının dışa akıtılmasını azaltması ve yarattığı istihdam açısından çarpan etkileri bulunduğunun unutulmaması gerektiği ifade edildi.

“Eylem planı hazırlanmalı”
Ekonomide dış kaynaklı, Türkiye ekonomisinin yeterince büyüyememesi ve Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılardan dolayı önemli sorunlar yaşandığına işaret eden Sanayi Odası, KKTC’nin yaşanan olumsuzlukların önemli bir kısmını düzetebilmek adına elinde yeterince enstrümanı bulunmadığını ve bu gerçekler ışığında yapılabilecek konularla yapılamayacak konuların doğru tespit edilmesi ve ona göre bir eylem planı hazırlanmasının doğru bir yaklaşım olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473