banner564

Başka fidanlar ölmesin

3 akademisyenin yaşamını yitirdiği Lefkoşa-Güzelyurt Anayoluna yaklaşık 3 milyon TL değerinde bariyer döşenecek

Başka fidanlar ölmesin
banner598

Lefkoşa- Güzelyurt anayoluna New Jersey tipi bariyer döşenecek.

180 takvim gününde tamamlanması öngörülen 2 milyon 802 bin 800 TL değerindeki projenin yapımına pazartesi başlanacak.

Alayköy Kavşağı’nın ilerisinden başlayacak çalışma, Güzelyurt’a kadar sürecek ve yaklaşık 21 kilometrelik mesafe New Jersey tipi bariyerle döşenecek. Ayrıca söz konusu yolun sanatsal yapıları da düzenlenecek. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile projeyi yapacak Nefer İnşaat Şirketi ( Karalım Co. Ltd.) Direktörü Mehmet Karalım arasında dün bir protokol imzalandı.

Bakanlıktaki imza töreni öncesinde basına açıklamalarda bulunan Kaşif, Trafik Hizmetleri Birimi’nin ve bütçesinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na aktarıldığını anımsatarak, aciliyet sırasına göre tüm yollarda trafik güvenliğinin sağlanması için düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda 3 akademisyenin yaşamını yitirdiği trafik kazasını anımsatan Ahmet Kaşif, “Yollardaki trafik güvenliğinin eksiklikleri bu olayla yeniden gözler önüne serildi” dedi, bu nedenle önceliği Güzelyurt’a verdiklerini söyledi.

 

Resmi ihaleye çıkılamadı

Projeyle ilgili gerekli yazışmaların yapıldığını, blokelerin alındığını ancak resmi ihaleye çıkılamadığını dile getiren Bakan Ahmet Kaşif, KKTC’de bu projeyi yapabilecek tek firma ve makine olduğunu söyledi.

 

Tüm kavşaklar ışıklandırılacak

Lefkoşa- Güzelyurt anayolundaki tüm kavşakların ışıklandırılacağına da dikkat çeken Ahmet Kaşif, ışıklandırma projesinin tamamlandığını, blokenin alınmasıyla önümüzdeki hafta ihaleye çıkılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Erduran: Vatandaşlar dikkatli olsun

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise, yol yapım çalışmasının canlı trafikte olacağını, trafik yol güvenliğinin Daire’nin öngördüğü esaslara göre sağlanacağını söyledi.

Erduran, vatandaşların sinyallere uyarak seyahat etmesini ve dikkatli olmasını istedi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474