banner564

Başka sefere

Sahte Fransa pasaportu ile Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalışan Nijeryalı Dorcas başarılı olamadı

Başka sefere
banner598

 Suna ERDEN

   Sahte Fransa pasaportu ile Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalışan Dorcas Kunsendi Mumbata ile suç ortağı Amon Mambaka Mbuyi anında tespit edilerek yakalandı.      Havaalanında gözaltına alınan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   İddiaları aktaran polis, zanlı Dorcas Kunsendi Mumbata’nın13 Ekim 2018 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Ercan Havaalanı’ndan sahte kimlik ile çıkış yapmaya çalıştığını söyledi. Polis, yakalanan zanlının suç ortağı olan ve sahte kimliği ona temin eden Amon Mambaka Mbuyi’nin de havaalanında gözaltına alındığını belirtti.
   Zanlıların çantasında arama yapıldığını, Mumbata’nın orijinal pasaportunun zanlı Mbuyi’nin çantası içerisinde bulunduğunu aktaran polis,mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu ve alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek,3 gün tutukluluk talep etti.
   Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken, söz alan zanlı Mbuyi suçla ilgisinin olmadığını iddia etti. Zanlı Mumbata ise zanlı Mbuyi’nin çantasında bulunan ve kendisine ait kimliği yardım amacı ile getirdiğini öne sürdü. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473