banner564

‘Niyeti başka’

AKEL lideri Kiprianu, Anastasiadis’in ‘Gevşek Federasyon’ önerisini eleştirmeye devam ediyor

‘Niyeti başka’
banner598

   Rum Komünist AKEL Partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununda şekillenmekte olan durumun tehlikeli olduğunu belirterek, Rum lideri Nikos Anastasiadis’in ‘başka taraklarda bezi olduğunu’ söyledi.

   Anastasiadis’in desantralize (gevşek federasyonla) ilgili tartışmayı yok yere çıkardığını yineleyen Kiprianu, Anastasiadis’in bu tartışmanın kendilerini nereye götüreceğini düşünmediğini ve bununla ilgili bir araştırma yapmadığını belirtti.
   Kendilerinin BM Genel Sekreteri’nin müzakerelerin geleceğiyle ilgili kararlarını bekledikleri bir zamanda, Anastasiadis’in ise kendilerini maceralara sürükleyebilecek bir tartışma başlattığını ifade eden Kiprianu, BM Genel Sekreteri’nin, Guterres çerçevesindeki altı noktayla ilgili diyalog beklerken, Anastasiadis’in ise çerçeve dışında meseleler ortaya koyduğunu savundu.
   Anastasiadis’in desantralize federasyon konusunu Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas döneminde de ortaya koyduğunu ifade eden Kiprianu, o dönem Anastasiadis’e üzerinde hemfikir olunmuş yetkilerden hangilerinin kaldırılmasını istediği sorusunun sorulduğunu, ancak hala daha buna yanıt vermediğini ifade etti.
   Anastasiadis’i, “merkezi hükümetin üzerinde hem fikir olunmuş yetkilerinin kaç tanesini ve hangilerini bölgelere vermeye hazır olduğunu söylemeye” çağıran Kiprianu, “Anastasiadis’i müzakerede merkezi devletin yetkilerini büyük ölçüde artırdığı konusunda” da eleştirdi.
   Desantralize federasyonun hangi probleme yanıt vermekte olduğu sorusunu da soran Kiprianu, yakın zamana kadar problemin garantiler olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473