banner564

Başvurular başladı

YDÜ’ye yatay geçiş yapacak öğrenciler özel burs uygulamasından da yararlanabilecek

Başvurular başladı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) yatay geçiş başvuruları başladı. Yatay geçiş yapacak öğrenciler özel burs uygulamasından da yararlanabilecekler. 
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, bir başka yükseköğrenim kurumunda eğitimlerine devam eden ve YDÜ’de135 bölümden birine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler YDÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek. 
Yatay geçiş yapılabilecek bölümler şunlar:
“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sahne Sanatları Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bağlı bölümlerle birlikte, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na bağlı tüm bölümler.”
YDÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur, bir yükseköğrenim kurumunda eğitim görüp eğitim hayatlarına YDÜ’de devam etmek isteyen öğrencilerin üniversitedeki bölümlere yatay geçiş yapmaları halinde özel burs uygulamasından yararlanabileceklerini kaydetti.
Öğrencilerin yatay geçiş için Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurabileceğini ifade eden Tabur, gerekli koşul ve özel burs imkanları hakkında detaylı bilgiye ise www.neu.edu.tr web sayfasından veya 2236464 numaralı (dahili 211-213-215) telefondan ulaşılabileceğini kaydetti.

YDÜ Hastanesi yetkililerinden Özçınar’a ziyaret
Öte yandan Yakın Doğu Hastanesi Güzelyurt Dispanseri Koordinatörü Mutlu Atasayan ve Yakın Doğu Hastanesi Lefkoşa işletmeler Müdür Muavini Özgü Bayraktar eşliğindeki heyet, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Belediye ile Yakın Doğu Hastanesi arasında yapılabilecek işbirliklerinin görüşüldüğü ziyarette, 2015 yılında organize edilecek birçok etkinlikte ortak hareket edilmesi kararı alındı. Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güzelyurt bölgesine yapılan yatırımın önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474