banner564

Eroğlu: Alternatif enerjiye geçilmeli

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye’den elektriğin gelmesinin yakın gözükmediğini belirterek maliyetleri düşürecek başka bir formül önerdi:

Eroğlu: Alternatif enerjiye geçilmeli
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen kabulde Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç, Eroğlu’ndan yatırım ve enerji konularında destek istedi.
Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye’den önce 4G’ye geçilebilecek altyapının hazır olduğunu kaydeden Koç, bunun için bazı lisans anlaşmalarının ortaya konması gerektiğini söyledi.
Kıbrıs’taki en büyük masrafın elektrikten kaynaklandığının altını çizen Koç, yenilenebilir enerji kullanımı hakkındaki “bulunduğu yerde kullanılır” kuralının değiştirilmesiyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 300’e yakın yerde fabrika kurması ihtiyacının ortadan kaldırılabileceğine işaret etti.
Koç, roaming ücretlerini daha aşağıya çekmek istediklerini de açıkladı.

Eroğlu: Şikayetlerden biri yüksek faturalar
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da teknolojideki gelişimlerin artık çocukların bile cebinde taşıdığı hale geldiğini ifade ederek, bazı zamanlarda günün ihtiyaçlarına uygun yasaların geçirilmesinin gerekebileceğini söyledi. KKTC halkının en büyük şikâyetlerinden birinin yüksek cep telefon faturaları olduğunu kaydederek Cumhurbaşkanı Eroğlu, bunun KKTC’de maliyetlerin fazla olmasına bağlanabileceğini ifade etti. Türkiye’den enerji gelişinin şu an için yakın gözükmediğinin de altını çizen Eroğlu, bu nedenle KKTC’nin alternatif enerjiye yönelmesinin gerekli olduğunu, güneş enerjisinin çokça kullanılabileceğini, rüzgâr gücünden yararlanılması için de belli bölgelerde çalışmaların yapıldığını söyledi. 

Eroğlu Güzelyurt’ta 
Bu arada,  Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, bölge ziyaretleri çerçevesinde bugün Güzelyurt bölge köylerinde vatandaşlarla bir araya gelecek.
Eroğlu’nun seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu, ziyaretlerine saat 16:15’te Gayretköy ile başlayacak. Eroğlu, Gayretköy’ün ardından sırasıyla 16:45 Serhatköy, 17:15 Şahinler, 17:45 Mevlevi, 18:15 Zümrütköy, 18:45’te de Akçay’a gidecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473