banner564

Bayram bereketi

10 günlük tatilin başlamasıyla birlikte Ercan Havalimanından düzenlenen uçak seferlerinde patlama yaşandı

Bayram bereketi
banner598

Pelin YÜKSELAY
Kurban Bayramı dolayısıyla verilen 10 günlük tatil özellikle hava ve deniz limanlarında izdiham yaşanmasına neden oldu. Bu kapsamda Ercan Devlet Havalimanı’nı da çok yoğun günler bekliyor. 10 Günlük bayram tatili süresince Ercan Devlet Havalimanı 737 sefere ev sahipliği yapacak. 
En fazla sefer, bayramın bitmesinin ardından, tatilin de biteceği 26 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek. Ercan Devlet Havalimanı önümüzdeki Pazar tam 82 uçuşa ev sahipliği yapacak. Ercan Devlet Havalimanı’nda dün 72, bugün 79, Arife gün olan Pazartesi 74, Bayramın birinci günü olan Salı günü 71, bayramın ikinci günü olan Çarşamba 60, Perşembe 77, Cuma 73, Cumartesi de 74 sefer gerçekleştirilecek. 
Bu süreç boyunca uçaklar tam 369 kez Ercan Devlet Havalimanı pistine teker koyacak. 368 kez de uçaklar KKTC yolcularını taşımak için Ercan’dan havalanacak. 
Yine aynı süreçte en fazla seferi 384’le Pegasus Hava Yolları yapacak. Pegasus, bu süreçte KKTC’ye 20 ek sefer de gerçekleştirecek. Bayram süresince Pegasus’u 247 seferle THY, 60 seferle Atlas Jet, 40 seferle Tailwind ve 6 seferle Corendon takip edecek. 

En fazla sefer İstanbul’a
Bayramda en fazla sefer karşılıklı olarak İstanbul’la gerçekleşecek. Uçaklar tam 379 kez ya İstanbul’a gitmek için havalanacak ya da İstanbul’dan gelip piste teker koyacak. İstanbul’dan sonra en fazla sefer Başkent Ankara ile karşılıklı olarak gerçekleşecek. Ankara ile 98 sefer yapılacak. Ankara’yı, 60’la İzmir ve Adana, 40’la Antalya, 24’le Hatay, 20 ile Antep, 6 ile Çanakkale takip edecek. 
Bunun yanında Corendon ve Tailwind Hava Yolları da charter seferlerle bu süreç boyunca ülkemize yabancı turist taşıyacak. Slovakya’nın Kosice ve Bratislava kentlerinden, Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan, Fransa’nın başkenti Paris’ten Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan Prag, Budapeşte, Brno, Verona, Katoviçe ve Varşova’dan ülkemize turistler gelecek. 
10 günlük süreçte Prag’la 12, Beyrut’la 10, Btasilava’yla (Slovakya) 4, Budapeşte’yle 4, Amsterdam’la 4, Kosice’yle (Slovakya) 4, Paris’le 2, Brno’yla (Çeyka) 2, Verona’yla (İtalya) 2, Ljubljana’yla (Slovenya) 2, Katoviçe’yle (Polonya) 2 ve Varşova’yla (Polonya) 2 sefer gerçekleştirilecek.
Ercan Devlet Havalimanı yetkilileri yolcuları yoğunluğa karşı uçuşlarından 3 saat önce havalimanında olmaları konusunda uyardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473