banner564

Bayram hediyesi

Protokol imzalandı, Türkiye 750 milyon liranın kullanımını serbest bıraktı: 225 milyon borçlara gidecek

Bayram hediyesi
banner598

KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik protokol, yaklaşık 2 yıllık bir gecikme sonrasında dün nihayet imzalandı. Kıbrıs İşlerinden sorumlu Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla  yatırımların gerçekleşebilmesi için 750 milyon liranın kullanımını serbest bıraktıklarını söyledi.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; 750 milyon liranın 225 milyon lirası, KKTC hükümetinin iç piyasaya olan borçlarının ödenmesi için kullanılacak. Böylece devletten alacaklı olan müteahhitler ve diğer sektörler kısa sürede alacaklarını tahsil edebilecek.
Türkiye’nin, 2019 sonuna kadar kullanılmak üzere serbest bıraktığı 750 milyon liranın önemli bir kısmı başta yol yapımları olmak üzere acil yatırım projeleri için kullanılacak.

“Her zaman yanınızdayız…”
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet, Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret etti. 
Oktay'a TBMM heyeti ile konuk bakan ve diğer yetkililer, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri eşlik etti. Görüşmede, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da hazır bulundu. 
Fuat Oktay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıslı Türklere Türk milletinin selamlarını iletmek istediklerini söyledi. 
20 Temmuz 1974’ten bu yana geçen süreçte kurum ve kuruluşlarıyla çok güçlü bir KKTC yaratıldığını, kurumsal bir yapı oluşturulduğunu ifade eden Oktay, KKTC’de sürekli artan bir refah seviyesi ile bunun çok daha gelişmesi gerektiğini, Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman KKTC’nin yanında olduklarını söyledi. 

“Ekonomiye can suyu olacak”
“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, somut işbirliği anlamında 750 Milyon TL’lik bir kaynak aktarımı ile ilgili ilk dilimi serbest bırakıyoruz” diyen Oktay, aktarılan kaynağın devam eden bir çok yatırım ve hizmetin hızlandırılması adına can suyu olacağını, hizmetlere ivme kazandıracağını kaydetti. TC ile KKTC arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin önemine de işaret eden Oktay, Kıbrıslı gençlerin Türkiye’deki gençlerle bir arada, karşılıklı iletişim halinde olmalarının önemini vurguladı. 
Gençlerin birlik ve beraberliğinin iki toplumu daha da birleştireceğini, bir arada tutacağını belirten Oktay, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik kampları programında Türkiye'deki gençlere sağlanan tüm imkanların bundan böyle KKTC'li gençlere de sunulacağını anlattı. 

Tatar: KKTC, Türkiye ile güçlü
Başbakan Ersin Tatar da konuşmasında, Türkiye ile karşılıklı ilişkilerin gelişmesi, kültürel, siyasi ve ekonomik bağların gelişmesinin önemine işaret etti. Tatar, çeşitli kültürel faaliyetlerle gençlere yönelik yapılacak bir takım çalışmaların, Türkiye ile KKTC’nin daha da kaynaşabilmesi adına önemli olduğunu vurguladı. 
“Türkiye ile KKTC’nin arasındaki bağların güçlendirilmesi hepimizin görevidir” diyen Başbakan Tatar, hükümetlerinin, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyetini takdir ettiğini ve çok önemsediği dile getirdi. 
Kıbrıslı Türklerin bu günlere kolay gelmediğini ifade eden Başbakan Tatar, bu süreçte Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin hep yanında olduğuna ve yanında olmaya devam ettiğine dikkat çekti. 
Yapısal reformlar ve üretime yönelik çalışmalarla KKTC’nin daha güçlü hale getirileceğini, halkın refahının daha da artırılacağını söyleyen Başbakan Tatar, bu anlamda Türkiye’nin gerçekleştirdiği asrın projesi diye adlandırılan su projesinin önemine değindi. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

KURU KAFA, YAVRU TATAR V E ANAÇ FUAT !!!

PAGAN TÖRENLER VE EVDE SİBEL TATAR KOCASI İLE ÖVÜNÜYOR!!!!!! ELLERDE ŞAMPANYALAR.

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

ÖVÜNMEYİ BIRKAIN DA SİNEKLERE ÇARE BULUN... YAKINDA ÖĞRENCİ DAHİ GELMEYECEK MEMLEKETE.... YOLLADIKLARINIZ PARA BOŞA GİDECEK.. KKTC Yİ DÜZELTMEYE BAKIN .. GELEN KİM GİDEN KİM BELLİ DEĞİL ! SU GÖNDERDİNİZ ÖVÜNÜRSÜNÜZ PARA İLE SATIN ALIRIZ SULARIMIZ HALA DAHA PASLI AKAR SİZ DA ÖVÜNÜN !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473