banner564

Bebeği 3 aylık

Zihinsel engelli genç kızı kandırarak hamile bırakmakla suçlanan Ahmet Burhan Ayan, “Ben yapmadım” dedi, kan örnekleri Türkiye’ye gönderildi

Bebeği 3 aylık
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da duyanlara, “bu kadarı da olmaz” dedirtecek türden bir olay yaşandı.  22 yaşındaki ve isminin baş harfleri A.Y olan zihinsel engelli bir kız, tecavüze uğramasının ardından  hamile kaldı. Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştiği belirtilen iğrenç olay, 13 Ocak 2015 tarihinde polisin bilgisine geldi. Jinekolojik muayeneden geçirilen kızın 12 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Polis olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 24 yaşındaki Ahmet Burhan Ayan isimli şahsı tutukladı. Müşteki kız ile zanlı Ahmet Burhan Ayan’dan kan örnekleri alan polis DNA testinin sonucunu bekliyor.  Zanlı Ahmet Burhan Ayan dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.


Evine götürerek cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç,  zanlı Ahmet Burhan Ayan’ın 2 Kasım 2015 tarihinde isminin baş harfleri A.Y olan 22 yaşındaki zihinsel engelli kızı evine götürerek cinsel ilişkiye girerek, “Cinsel ilişkiye makul surette girebilecek kadar ehil olmayan zihinsel engelli kızla cinsel ilişkiye girme” suçunu işlediğini söyledi. 
Olayın 13 Ocak 2015 tarihinde polisin bilgisine geldiğini aktaran Ergüleç, müşteki kızın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde muayene ettirilerek “Cinsel ilişkiye makul surette girebilecek kadar ehil olmadığını” tespit ettiklerini ifade etti. Müşteki kıza Jinekolojik muayene yapıldığını aktaran Ergüleç, kızın 22 haftalık hamile olduğunun belirlendiğini söyledi.

DNA sonucu beklenecek
Müşteki kız ile zanlıdan kan örnekleri alındığını belirten Ergüleç, sonuçların bekleneceğini açıkladı. Zanlının cinsel ilişkiye girmediğini iddia ettiğini ve suçunu kabul etmediğini aktaran Ergüleç, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine meselenin ciddiyetine de vurgu yapan Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473