banner564

Bedeli ağır olur

Sanayi ve turizm tarifelerine zam yapmadığı için hükümeti dava eden KIB-TEK Başkanı İsmet Akim’in görevden alınması beklenirken, sendika süresiz grev uyarısında bulundu:

Bedeli ağır olur
banner598
Çiğdem AYDIN 
Bakanlar Kurulu’nun yarınki toplantısında KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in görevden alınacağı heberleri, Elektrik Kurumu’nda örgütlü sendika olan EL-SEN’i ayağa kaldırdı. El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, “Hükümet eğer İsmet Akim’in görevine son verirse, bu son toplantısı olur” dedi.
   Sanayi ve Turizm sektörüne uygulanan tarifelerin ortadan kalkması için hükümete bir yazı gönderen İsmet Akim’e, “Biz geldiğimizde zaten bir zam yaptık, ikincisini yapamayız” şeklinde yanıt verildiğini söyleyen Cesurer, ayrıca yeni jeneratörlerin devreye girmesiyle birlikte 10 kilşilik ek istihdam kararının da hükümetten tepki gördüğünü belirtti. 
  Diyalog’a konuşan  Cesurer, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in, bir hafta kadar önce; kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle hükümet aleyhinde dava açtığını belirterek “Akim’i görevden alma girişiminin ardında bunlar vardır” dedi ve hükümetin bunu yapması halinde süresiz grev dahil her türlü eylemin gündeme geleceğini belirterek, bedelinin ağır olacağını iddia etti.

Dövizde artış var
Çağlayan Cesurer şöyle konuştu: 
   “Son dönemlerde döviz kurlarının yükselmesiyle akaryakıt fiyatlarında meydana gelen dalgalanma nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim Bakanlar Kuruluna yazı yazarak Kıb-Tek’in zarar edebileceğini, bu nedenle de turizm ve sanayicilere uygulanan tarifelerin ortadan kaldırılmasını talep etti. Hükümetten gelen yanıt ise, ‘Biz geldiğimizde zaten bir zam yaptık şimdi giderken de bir zam yapamayız’ oldu. Yaşanan bu mali tablo ışığında bu özel tarifelerin ortadan tamamen kaldırılması zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda Kıb-Tek’in kurtarılması ve popülizme kurban edilmemesi için İsmet Akim ve yönetim kurulu üyeleri de bunu yapmak zorundadırlar. Gelen ret cevabına karşılık ise İsmet Akim; Kıb-Tek’i zarara uğratmaktan ve popülist yaklaşımlarından dolayı geçen hafta hükümeti dava etti. Yaşananların perde gerisinde bunlar vardır.” 

Hükümet düşer
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Yönetim kurulu Başkanı İsmet Akim’in görevden alınması halinde süresiz grev dâhil meşru her türlü eyleme gideceklerini ve hükümeti düşüreceklerini de iddia eti. 
   Kıb-Tek’in özelleştirilmesiyle ilgili dayatmayı ilerletmek için iyi yönde yapılan ne varsa bunları karalamak ve engel olmak istediklerini savunarak şöyle dedi:
   “Kıb-Tek, yakıt dahi alamayacak duruma getirilmiş ve yaklaşık 370 milyon TL borçla devredilmişti. Mevcut yönetimle birlikte kısa süre içerisinde borçlar 260 milyon TL’ye indirilmiş, bir önceki hükümet döneminde durdurulan yatırımlara bu dönemde hız verilmiş ve kısa zaman içerisinde arz güvenliği ile elektrik maliyetlerinde olumlu etkileri görülecek yatırımlar için de bugüne kadar yaklaşık 30 milyon TL ödeme yapılmıştır.” 

10 yeni istihdam
Çağayan Cesurer, yeni santral alımıyla birlikte 10 yeni personel istihdamının zorunlu olduğunu ve bu konuda Başbakan’ın onayını almadan münhal ilan ettiklerini berlirterek, bunun da hükümette tepki yarattığını söyledi.
   Kurumda halen 650 civarında personelin bulunduğunu ve 10 yeni istihdamla personel maliyetlerinin sadece 20 bin TL artış göstereceğini iddia eden Cesurer, yeni santral alımı için 12 milyon Euro harcandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473