banner564

Bekçi farketti

Kapalı Maraş’tan 75 lira değerinde kablo ve hurda bakır malzemesi sirkat eden 2 genç cezaevine gönderildi

Bekçi  farketti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da telden atlayarak kapalı Maraş’a giren ve boş evlerden kablo ve hurda bakır parçaları sirkat eden Yusuf Ayter ve İbrahim Turaç tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hamza Tarman, zanlıların 8 Kasım 2015 tarihinde saat 10.30 ile 12.30 saatleri arasında Gazimağusa’da Dr Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesinin arkasından tellerden atlamak sureti ile kapalı Maraş’a girdiklerini ve boş evlerden kablo ve hurda bakır malzemeleri sirkat ettiklerini söyledi. 

Benzer sabıkaları var
Zanlıların bölgedeki kilisede nöbet tutan bekçi tarafından farkedildiklerini anlatan Tarman, zanlıalrın sirkat ettikleri 25 kilo ağırlığında ve 75 TL değerindeki hurda malzemelerinin kapalı Maraş’ta boş bir bina içerisinde bulunup emare olarak alındıklarını aktardı.
Zanlıların benzer sabıkaları bulunduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündeminde olan benzer davaları olduğunu belirten Tarman, zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473