banner564

Beklenen rapor 5 Nisan’da geliyor

Kürtaj skandalının zanlılarından Aziz Doğgün ve Cemaliye Ölmez serbest; Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda ve Dr. Mehmet Tunçbilek çifti, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve hemşire Taner Okburan 5’er gün daha tutuklu

Beklenen rapor  5 Nisan’da geliyor
banner598
Melin DOBRAN
Sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil Türkiye’de de büyük infiale yol açan kürtaj skandalının zanlılarından Aziz Doğgün ve Cemaliye Ölmez dünkü mahkeme kararının ardından teminatla serbest kaldı. Diğer zanlılar Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda ve Dr. Mehmet Tunçbilek çifti, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve hemşire Taner Okburan 5’er gün daha tutuklu kalacak.

Karakolda geçen 37 gün…
Soruşturma amaçlı 37 gündür Girne Polis Müdürlüğü’nde tutulan zanlılar, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Namık Kemal Baz, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan aleyhinde soruşturmanın devam ettiğini anlattı. Polis çavuşu Namık Kemal Baz, alınan 8 günlük ek tutukluluk süresinde 39 ifade alındığını, Ada Hospital’den alınan şüpheli 73 dosyanın incelendiğini, 10 dosyanın üzerinde bulunan isimlerin yurt dışında olduğunu anlattı. 

Dosyalardaki bazı isimler adaya hiç gelmemiş…
Baz, şüpheli dosyalar arasında bazı dosyalar üzerinde bulunan isimlerin adaya hiç giriş çıkışı olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Soruşturma memuru 24 dosyanın incelenmeye devam ettiğini belirtirken, dosyalarla ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirtti. “Suçu örten” suçlaması ile poliste tutuklu bulunan sekreter Cemaliye Ölmez ve şöför Aziz Doğgün aleyhine başlatılan soruşturma ise tamamlandı. Polis çavuşu Namık Kemal Baz, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Polise bir fırsat verilmeli…
Zanlıların avukatı Emre Kadri ise müvekkillerinin yargılandığı suçun ağır cezalık bir suç olmadığını belirterek kefaletle serbest bırakılmaları talebinde bulundu. Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Türkiye’den beklenen raporların neticelerinin, 5 Nisan Salı günü telefoniyen sözlü olarak bildirileceğini beyan etti. Akyener, soruşturmanın selameti açısından polise bir fırsat verilmesi gerektiğine dikkati çekti. 
Soruşturmanın ciddiyetine dikkati çeken Baz, alınması gereken ifadelerin, incelenen dosyaların ve beklenen raporların olduğunu ifade ederek Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan’ın 5’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu. Zanlıların avukatları ise, polisin talep ettiği 5 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Doğgün ve Ölmez yurtdışına çıkamayacak
Aziz Doğgün ve Cemaliye Ölmez ileride yargılanmak üzere yurt dışına çıkışı yasaklanarak KKTC vatandaşı 2 kişinin imzalayacağı 100’er Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakıldı. Yargıç Gökhan Asafoğulları, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan’ın 5’er gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473