banner564

Belediyede işler yolunda

Mehmet Harmancı’nın verdiği bilgilere göre, LTB’nin gelirleri yüzde 16 arttı, banka borçları 34 milyondan 19 milyona düşürüldü

Belediyede işler yolunda
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Hamitköy 1. Etap 2. Bölüm Kanalizasyon İhalesine 7 Haziran’da çıkılacağını belirtti.
Harmancı, Belediye’de göreve geldiğinde 900 olan personel sayısının bugün itibarıyla 851 olduğunu, gelirlerde yüzde 16 artış sağlandığını söyledi. Harmancı, LTB’nin 34 milyon TL olan bankalara borcunun 19 milyon TL’ye düşürüldüğünü ifade etti.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, Mehmet Harmancı “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının 8’incisini Hamitköy’de gerçekleştirdi.

Hamitköy kanalizasyon projesi başlıyor
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 7 Haziran’da ihaleye çıkılacak olan Hamitköy I. Etap 2. Bölüm Kanalizasyon Projesi’nin tamamlanmasıyla Çınarlı Sokak, Dokuzlar Sokak, Yiğitler Sokak ve Atatürk Caddesi’nin kısmi, Kocaman Sokak ve Durmuş Bıyıklı Sokak’ın ise tamamının kanalizasyon şebekesine dahil edileceğini belirtti.
Hamitköy’ün kanalizasyon sorununun çözümünün basit olduğunu söyleyen Harmancı, yaklaşık 10 milyon TL’lik kredi ile tüm bölgenin kanalizasyon sorununun ortadan kalkacağını vurguladı. 

Su konusu 15 günde neticeye bağlanacak
Türkiye’den gelen suyla ilgili sorular üzerine Harmancı, su konusunda 15 gün içinde ciddi bir netice sağlanacağını kaydetti. 
En büyük gayesinin Lefkoşalıya kaliteli ve sürekli su vermek olduğunu söyleyen Harmancı, su konusunda önemli olanın yurttaşların hak ve menfaatlerinin korunması olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473