banner564

‘Ben kaçırdım’

Gökhan Naim cinayetiyle ilgili tutuklanan beşinci zanlı Hüseyin Erseyis’in, Zahid Masood’a yardım ettiği ortaya çıktı

‘Ben kaçırdım’
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 13 Mart akşamı silahlı saldırıda öldürülen Gesfi Döviz sahibi Gökhan Naim cinayetinde tutuklu sayısı önceki gün itibari ile 5’e çıktı. 
Polis, yaptığı araştırmalar sonucu suçla bağlantısını tespit ettiği Hüseyin Erseyis’i de yakaldı. 
Hüseyin Erseyis’in cinayet ve soygun olayını organize eden ve aranan şahıs olan Zahid Masood’un güneye kaçmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.
Ayrıca zanlının olayda çalınan 3 milyon TL’ye yakın paranın akıbeti ile ilgili polise detaylı bilgi verdiği öğrenildi.
Soruşturma kapsamında ilk etapta tutuklanan Bilal Ahmad, Faiz Ul Hassan ile önceki gün gözaltına alınan Hüseyin Erseyis dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten polis, 13 Mart’ta Gökhan Naim cinayetini anlatarak, üç zanlının da suçla bağlantısı olduğunu belirtti. 
Polis, olay günü Tanveer Ahmad, Ali Hassan ve Amid Ali Virk’in silahlı saldırı düzenleyerek, Naim’i öldürüp, içerisinde 112 bin Sterlin, 170 bin  Euro ve 800 bin TL olan çantayı çaldıklarını hatırlattı.
Polis, olaydan sonra tutuklanan Faiz Ul Hassan’ın temin edilen telefon kaydı dökümlerinde, zanlı Tanveer Ahmad ve Bilal Ahmed ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini anımsattı.
Polis, Zanlı Faiz Ul Hassan’ın 15 Mart, Bilal Ahmad’ın ise 16 Mart tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

5 kişi aranıyor
Cinayet ve soygun olayı ile ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturmada Hüseyin Erseyis’in de tespit edildiğini kaydeden polis,aranmakta olan Zayid Masood ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığının belirlendiğini açıkladı. Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifade vererek Masood’u Güney Kıbrıs’a Akıncılar bölgesinden geçirdiğini itiraf ettiğini söyledi. 
Soruşturmanın devam ettiğini, aranan 5 kişi daha olduğunu kaydeden polis, zanlılar Bilal Ahmad ile Faiz Ul Hassan’ın 7 gün, Erseyis’in ise 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlılar hakkında talep edilen tutukluluk sürelerini onayladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473