banner564

The International Prep School öğrencileri “Kültür Günü” etkinliği düzenledi

Hepsi çok başarılıydı

The International Prep School öğrencileri “Kültür Günü” etkinliği düzenledi
banner598

 Girne Amerikan Üniversitesi  (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı The International Prep School öğrencileri “Kültür Günü” etkinliği düzenledi.

Öğrenciler, farklı ülkelerin kültürlerini ve okul müfredatını tanıtım amacıyla “Kültür Günü” etkinliğini gerçekleştirdi. Okul binasında gerçekleşen etkinliğe ailelerin ve çevre okullardan gelen öğrencilerin ilgisi yoğundu.
KKTC, İngiltere, Almanya, Rusya, İran ve Fransa kültürlerinin tanıtıldığı etkinlikte, ülkelerin yöresel kıyafetleri ve dansları, büyük maketlerle ülkelerin sembolü olmuş yapılar  ve onlara özgü mutfaklar sergilendi. Öğrencilere ülkelerin çocuk oyunlarından örnekler sunuldu.
The International Prep School Müdürü Fatma Mertekçi açıklamasında; “ Biz uluslararası eğitim veren bir okul olarak, yaklaşık 17 farklı ülkeden gelen öğrenciye eğitim vermekteyiz. Bu yıl okulumuzda bulunan öğrencilerimiz kendi kültürlerini ve okullarını arkadaşlarına tanıtmak için etkinlik planladılar.  Etkinlikte, çevre okulların ve ailelerin desteği ile farklı bir gün yaşandı. Öğrencilerimiz, okulumuzun her katında küçük bir mahalle oluşturarak, gerek kostümleri gerekse yöresel yemekler ile başarılı bir şekilde misafirlere tanıttılar. Ülkeleri temsil eden öğrenciler karşımıza birer bilim insanı, ressam, şair olarak ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473