banner564

“Beni içeride öldürecekler”

Cezaevinden tehdit aldığını iddia ederek son bir şans isteyen Erdoğan Karakaya, tutuklu yargılanacağını öğrenince sinir krizi geçirdi

“Beni içeride  öldürecekler”
banner598
Melin DOBRAN
Girne’de 15 Eylül tarihinde, şüphe üzerine içinde bulundukları araçta yapılan aramada uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Erdoğan Karakaya ile Ömer Ali Karakaya aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Aleyhlerinde alınan tutukluluk süresi dolan zanlı Erdoğan ve Ömer Ali Karakaya dün teminat talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Karakaya kardeşler, cezaevinden tehdit aldıklarını mahkemede iddia ederek, son bir şans istedi. Mahkemenin cezaevi emri ile zanlılar mahkeme çıkışı ortalığı birbirine kattı. 
Epilepsi hastası olduğu öğrenilen Erdoğan Karakaya mahkeme avlusunda yere yığılırken, kardeşini baygın gören Ömer Ali Karakaya fenalık geçirdi. Girne Kaza Mahkemesi’ne çağrılan ambulansla zanlı Erdoğan Karakaya’ya müdahale yapılırken, Ömer Ali Karakaya’yı polis güçlükle sakinleştirebildi. 

Erdoğan’ın benzer suçları var
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Fadıl Metin mahkemede verdiği ifadede, zanlı Erdoğan Karakaya’nın benzer suçlardan yargılandığını ve Denetimli Serbestlikten yargılanarak serbest kaldığını belirtti. Metin zanlı Ömer Karakaya’nın ise benzer sabıkası olmadığını ifade ederek uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 

“Beni orada öldürecekler…”
Mahkemenin söz hakkı vermesi üzerine konuşan Erdoğan Karakaya, “ beni cezaevine göndermeyin beni orada öldürecekler ben tehdit alıyorum. Kız arkadaşlarımızın vasıtasıyla hem beni hem kardeşimi tehdit ediyorlar bana son bir şans ayrıca ben epilepsi hastasıyım kapalı yerde duramam ne olur bana bir şans verin” dedi. Zanlı Ömer Ali Karakaya ise kardeşinin ve kendisinin cezaevine gitmesi durumunda öldürüleceklerini iddia etti. 

Erdoğan içeriye Ömer Ali dışarıya…
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Erdoğan Karakaya’ya mahkemenin daha önce şans vermesine rağmen bu şansı kullanmadığını belirterek, bir ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi. Mesutoğlu, Ömer Ali Karakaya’nın ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak 3 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 30 bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Tehdit edenler hakkında soruşturma…
Zanlı Karakaya kardeşlerin tehdit iddiaları üzerine Girne Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, zanlıların beyanlarını dikkate alarak cezaevinde ölüm tehdidi yapan şahıslarla ilgili olarak zanlılardan ifade almasını ve ismi geçen kişiler hakkında soruşturma başlatılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474