banner564

Berova: Eğitim hakkı gasp ediliyor

KTÖS’ün, istifasını istediği Eğitim Bakanı’ndan sert açıklama:

Berova: Eğitim hakkı gasp ediliyor
banner598
   Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sorunlarla ilgili olarak ortaya koyduğu tutumu eleştirdi.
   Bakan Berova, “Söz konusu okulda yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak; hem okul yönetimini hem sendikayı hem de okul aile birliklerini dinledik, taraflarla bir anlaşmaya vardık. Bunu kâğıda da döktük. Ancak nedense sendika altına imza attığı anlaşmanın dışına çıkıp öğrencilerin eğitim hakkını maalesef gasp etmekte. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.
   Berova şöyle dedi:
   “27 Nisan’da okula gidip konuya ilişkin rapor hazırlayacak olan uzman heyetimiz okulda 23 Nisan provaları olduğu gerekçesi ile 5 Mayıs tarihine karar verildi. Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulumuz 5 Mayıs tarihinde okula gidip bir rapor hazırladı ve bilgimize sundu.  Ancak KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bu raporu beklememiş 27 Nisan’ın hemen ertesi günü okuldaki eğitimi engellemeye çalışmış ve basında da yanlış ithamlarda bulunmuştur.
Beni ve ekibimi “yalancılıkla” suçlayan Elcil’e hatırlatmak isterim; “En iyi muhabbetin sahibi çocuklardır; noktasına kadar yalansızdır cümleleri” Sayın Elcil’de doğruyu görüp, çocukların eğitim hakkını gasp etmekten derhal vazgeçsin. Sorunlarımızı masa başında çözelim.”

Elcil istifasını istedi
   KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise,  Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın topluma vereceği hiçbir şey olmadığını savunarak, görevini yapamayacaksa gitmesi gerektiğini, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki grevin de sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini bildirdi. 
   Sendika dün sabah 09.30’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda okul yönetiminin okulu idare edemez durumda olduğunu ve yanlış uygulamalar yapıldığını savunarak, okuldaki öğretmenlerin seslerini yükselttiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473