banner564

Mağazalar kapanacak

Rahatlığa alışan Rumlar, ekonomik iflasa karşın Pazar günleri tatil yapmakta ısrarlı

Mağazalar kapanacak
banner598
   Ekonomik açıdan iflas eden ve Avrupa Birliği’nin milyarlarca Euro’luk yardımlarıyla ayakta durabilen Kıbrıslı Rumlar, hafta sonu tatilinden vazgeçmiyor. Pazar günlerinin tatil olmasını ve mağazaların kapalı tutulmasını görüşen Rum Meclisi, yoğun tartışmalardan sonra oy çokluğu ile tatile onay verdi.
   Alithia gazetesi “Meclis Pazarları Mağazaları Kapattı” başlığıyla verdiği haberinde, Meclis’in dün 31 lehte, 15 aleyhte ve 2 çekimser oyla genel mağazaların tüm yıl boyunca pazar günleri kapalı olmasına ilişkin muhalefet partilerin önerdiği yasayı onayladığını yazdı.
   Yasanın, Çalışma Bakanı’nın son kararnamesinin süresinin dolduğu tarih olan 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olacağını belirten gazete, yeni yasaya göre pazar günleri kapalı, diğer günler kış sezonunda 20.00, yaz sezonunda ise 21.00’a açık kalabileceğini aktardı.

Sınır bölgeleri açık

   Pazarları kapalı olacak mağazalara, hediyelik eşya, geleneksel ürünler, el sanatları ürünleri satan mağazalar, kuyumcular ve mini marketler gibi özel mağazaların dahil olmadığını belirten gazete, Agia Napa, Protara, Poli Hrisohus, Latsi bölgeleri ile (kuzey ile sınırı olduğu için) Güney Lefkoşa surlariçi ve Peya’daki Coral Bay bölgelerindeki genel mağazaların yaz sezonunda Pazarları açık olacağını kaydetti. 
   Fırın, pastane, sinema, büfe, araç kiralama ofisi, balıkçı, çiçekçi vs. yerlerin Pazarları da açık olacağını yazan gazete (belediyeler ve belediyelerle sınırları olan köyler dışında) tüm köylerde önceden olduğu gibi serbest çalışma saatlerinin geçerli olacağını belirtti. 
   Habere göre AKEL, DİKO ve EDEK’in Çarşamba ve Cumartesi günü çalışma saatlerinin uzatılmasıyla işten çıkarmaların olmayacağını savunuyorlar. 
   Fileleftheros gazetesi ise işletmelerin yeni uygulamayla Pazar günleri çalıştırmak için aldıkları kişilerin işlerine son vermek sorunda kalacakları uyarısında bulunduğunu aktardı. 
   Gazete ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yasayı Meclis’e geri gönderme ihtimalinin olduğunu kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473