banner564

Bildiriler  daha sonra  yayınlanacak

Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği ve önemli isimlerin konuşma yaptığı “Kıbrıs’ta Son Söz” paneli tamamlandı

Bildiriler  daha sonra  yayınlanacak
banner598

 Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Ankara’da düzenlediği “Kıbrıs’ta Son Söz” paneli ikinci ve son gününde, parlamenterler, amiraller, hukukçular, gazeteciler, siyaset bilimciler, enerji uzmanları ve diğer uzmanlar söz aldı. Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra panelde yurtdışından uzmanlar da vardı.

Oturumların ilk gününde, “Kıbrıs Müzakere Süreci ve Öngörülen Federal Ortaklık Hedefinin Gerçekleştirilememe Nedenleri”, “Kıbrıs’ta Mevcut Statüko Kıbrıs Türk Tarafının Egemen Eşitliğini Gözetecek ve Yeni Çatışma ile İstikrarsızlıklar Yaratmayacak Şekilde Nasıl Değiştirilebilir” ve “Bundan Sonrası: Federal Ortaklık Hedefinin Gerçekleştirilmesinin İmkansızlığı Karşısında Kıbrıs Türk Tarafının Opsiyonları” konuları ele alındı.
Dünkü üç oturumun başlığı ise, “Doğu Akdeniz Bölgesinde Yeni Enerji Politikaları ve Girişimleri”, “Doğu Akdeniz’de ve Ege’de Değişmekte Olan Jeopolitik ve Jeostratejik Ortamda TC ve KKTC’nin Güvenlik İhtiyaçları, TC ile Ortak Güvenlik Alanı Konsepti”, “Kapalı Maraş Açılımı ve Vakıf Mallarının Hukuki Statüsü”. 
Dün ayrıca tüm katılımcıların katılımıyla yuvarlak masa toplantısı da yapıldı ve iki günlük panel tamamlandı.
Öte yandan KKTC’den eski müzakereci Ergün Olgun, Yakın Doğu Üniversitesi’nden (YDÜ) Hüseyin Işıksal, Hüseyin Gökçekuş, Gazeteci Sabahattin İsmail, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden (UKÜ) Halil Nadiri, Necdet Pamir, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nden Murat Fahrioğlu, Vakıf Genel Müdürü İbrahim Benter, Avukat Ergin Ulunay, UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu panelde konuşma yapan ve oturumları yönetenisimler arasındaydı. 
Panelde sunulan bildiriler, daha sonra İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacak.
Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelin dünkü açılış konuşmalarını TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersin Tatar, TC Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yapmıştı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Necdet Basa koordinatörlüğünde 2016 yılında “Kıbrıs’ta Son Söz Söylenmedi” panel düzenlenmişti. Bu paneli, “Kıbrıs’ta Son Sözü Kim Söyleyecek” paneli izlemişti.  “Kıbrıs’ta Son Söz” bu konuda düzenlenen üçüncü panel.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473