banner564

‘Ya çıkarsa’

Ekonomik kriz tırmandıkça, vatandaşın şans oyunlarına yönelik ilgisi de artıyor

‘Ya çıkarsa’
banner598

Ömer KADİROĞLU

Kuzey Kıbrıs’ta etkisini her geçen gün artıran ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlar şans oyunlarına yöneldi. Mali yönden zor günler geçiren vatandaşlar, ‘Ya çıkarsa’ diyerek piyango bileti veya şans oyunları kuponu alıyor. Diyalog’a konuşan vatandaşların bazıları sıklıkla bazıları ise nadiren de olsa şans oyunlarında umut aradığını söylüyor. Milli Piyango, Devlet Piyangosu, sayısal loto gibi oyunlar ikramiyelerine göre tercih ediliyor fakat en çok tercih edilen şans oyunu KKTC Devlet Piyangosu. Vatandaşlar bilet almaları konusunda “bir ihtimal, sadece şansımı deniyorum, çıkacak diye pek ümidim yok” gibi çeşitli söylemlerde bulunsa da ikramiye kazanılması durumunda tüm vatandaşların yapılacaklar listesi hemen hemen aynı. 
Vatandaşlar Ne Dedi…?
Şefik Karanlık
“Bugün milli piyango aldım. Zaman zaman şans oyunları oynuyorum. Bu konuda hırsım yoktur ara ara oynuyorum. Kazanacağımız ümidimiz yok ancak keyif olsun heyecan olsun diye oynuyoruz. Şans oyunları kazanılması halinde günümüz şartlarında kazanan kişiye güzel bir yararı olacağını düşünüyorum. Aldığım bilete bir gün ikramiye isabet ederse iyi yerlere harcayacağım kesindir…”
Ekrem Sezgin
“Bugün devlet piyangosu aldım. Genel olarak ülkeye faydası olması için devlet piyangosunu tercih ediyorum. Piyangoyu ya çıkarsa diye alıyorum. Milyonda bir şansımız olsa da alışkanlık ettik ve bir ümit almaya devam ediyoruz…”
Yusuf Çaylar
“Devlet piyangosunu tercih ediyorum. Devlet piyangosu dışında bilet almıyorum. Arada bir alıyorum ancak hiç kazanmadım. Yine de de bir ümit almaya devam ediyorum. Ya çıkarsa diyerek aldığımız biletlere ikramiye isabet ederse de temkinli harcama yapacağım. Devlet piyangosu 600 bin TL oldu kim kazanırsa kazansın hayırlı olmasını dilerim…”
Emine Nitem
“Kıbrıs’ın biletlerinden aldım. İlk kez bugün bilet aldım daha önce hiç almıyordum. Devlet piyangosu almamın sebebi bir destek olacaksa ülkemize olsun diyedir. Devlet piyangosu 600 bin TL olmuş çıkması halinde evimi tamir etmekle başlar yapılacak bütün işlerimi yaparım. Bilet alan herkese bol şans diliyorum…”
Mehmet Atila
“Kıbrıs’ın biletlerinden alırım çıkma şansı daha yüksek diye ancak onun çekilmesine daha zaman var diye bu kez sayısal aldım. İki üç yıldır sürekli alarak şansımı deniyorum. Kazanmam halinde ilk önce kendime bir ev bir araba alır ve işimi kurarım. Devlet piyangosuna çıkarsa zaten bir ev alabiliriz o parayla. Kısmetten ötesi olmaz bilet alan herkese bol şans diliyorum…”
Mehmet Kırmızı
“Kıbrıs’ın biletinden aldım. Çok sık olmasa da ara ara alıyorum ancak en fazla son iki rakama göre ikramiye kazandım. Bu kez 600 bin TL ikramiyesi var. Çıkması halinde çocuklarımıza dağıtacağım ancak kendime de küçük bir tekne alıp balık avlamaya gitmek isterim. Bilet alan herkese bol şans dilerim…”
Celal Topuz
“Türkiye’nin piyango biletinden aldım. Çok uzun yıllardır her hafta alıyorum. Türkiye biletini tercih etmemin sebebi ikramiyesinin çok olmasıdır. Çıkacağı ümidimiz olmasa da alışkanlık oldu ve sürekli alıyoruz. Kazanmam halinde yapmayı planladığım çok şey var ancak önce çıksın sonrasını düşünürüz. Bilet alan herkese bol şans diliyorum…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473