banner564

Yarış erken başladı

Akıncı ile Tatar arasında karşılıklı suçlamalar devam ediyor

Yarış erken başladı
banner598

 Başbakan Ersin Tatar'ın Ankara'da yaptığı açıklamaya önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu'dan, daha sonra Cumhurbaşkanı Akıncı'dan tepki geldi. Bunun üzerine Tatar yeni bir açıklama yaparak sözlerinin başka yerlere çekildiğini belirtti. Tatar'ın açıklamasına UBP'den yapılan açıklama ile destek verildi. Sosyal medyada dün yer alan yorumlarda ise "seçim yarışının erken başladığına' dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün Arapköy ve Çatalköy’ü ziyaretinde, Başbakan Ersin Tatar’ın, Türkiye ziyaretinde kendisiyle ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, “Sayın Tatar’ın ‘macera’ dediği halkımızın desteği ile yürüttüğümüz, siyasal eşitlik temelinde iki kurucu devletli, iki kesimli federal çözüm hedefimizdir; ‘marjinal azınlık gruplar’ ve ‘Akıncı’nın arkadaşları’ ise, halkımızın çok ciddi bir çoğunluğudur. Bu gerçeği bugün göremeyenler, günü geldiğinde anlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Tatar: Sözlerim başka yerlere çekildi
Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan sohbette, kullandığı bir cümlenin bambaşka yerlere çekildiğini belirtti.
Tatar "Güya ben, Sayın Cumhurbaşkanı'na, yönelik ağır eleştiride bulunmuşum gibi beni anlamsızca kınayan, hatta üslubumu dahi eleştiren, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu’nun basın açıklamasını ve buna bağlı çeşitli yorumları, gerçekten anlamsız ve maksatlı buluyorum… Takdir elbette ki, yüce milletimindir.." dedi.
Başbakan, Türkiye Barolar Birliği'nin daveti üzerine katıldığı, "Kıbrıs'ta Son Söz" konferansında,gerek Kuzey Kıbrıs Türk halkına, gerekse de dünya kamuoyuna yönelik önemli açıklamalarda bulunduğunu söyledi.
Tatar, Kapalı Maraş ve Ercan Havaalanı'nın yakın bir tarihte uluslararası uçuşlara açılması konuları başta olmak üzere, kamuoyuna önemli mesajlar verdiğini kaydetti. 
Ankara’da çok önemli temasları olduğunu söyleyen Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ziyareti ettiğini, temaslarının ülke açısından son derece olumlu yansımaları olacağını belirtti.
Oktay'ı ziyareti sonrası, birlikte yaptıkları açıklamalara işaret eden Başbakan, "Kıbrıs Türk halkının geleceğine yönelik, Anavatan ile beraber, önemli adımlar atılacağına dair mesajlar da verdik...Bu ziyaret esnasında, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanmış Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü'nün sonucu olarak para akışının da gerçekleşmiş olması, bu temasların ülkem adına ne derece faydalı olduğunun göstergesidir.." dedi.

Başbakan Tatar KKTC'ye döndü
Ankara'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Ersin Tatar KKTC'ye döndü.
Tatar ve eşi Sibel Tatar'ı dün öğleden sonra Ercan Havaalanı'nda GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman ile Başbakanlık bürokratları karşıladı.

UBP: Akıncı gereksiz yere macera arıyor…
Ulusal Birlik Partisi (UBP), “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs konusunda izlediği yanlış politikayı ve Rum lider ile girdiği yeni görüşme sürecini; ‘gereksiz yere macera aramak’ olarak gördüğünü ve Kıbrıs Türk Halkı adına bundan rahatsızlık duyduğunu” bildirdi. 
UBP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun, “Cumhurbaşkanı Akıncı adına ikide bir Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’a yönelik saldırılarda bulunmasının kabul edilemez olduğu” vurgulandı.
Açıklamada, “UBP Genel Başkanı ve Başbakan Tatar’ın dönemin hükümetinden ve Meclis’ten habersiz sunduğu harita ile Güzelyurt’u Rum tarafına teslim eden, Kıbrıs Türk Halkı’nın yüzde 90’ı ile Türkiye’nin asla taviz verilmesini istemediği garantiler konusunda dirayetli durmayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı New York  temasları öncesinde macera aramaması için uyarmasının Tatar’ın yapması gereken en doğal görevleri olduğu” kaydedildi.
UBP Genel Merkezi’nin açıklaması şöyle: 
“Ulusal Birlik Partisi halkımızın özünü ve çok geniş bir kesimini temsil eden en eski, en büyük partidir. 
UBP, defalarca halkımızın takdiri ile iktidara gelmiş birçok hükümet kurmuş desteklediği kişilerin Cumhurbaşkanı olmasını sağlamıştır. KKTC’nin kurucu partisi olan UBP’nin en önemli tarihi misyonu, milli davaya sahip çıkmak, Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanarak ilan ettiği devleti yaşatıp, yüceltmek, halkın refah seviyesini yukarılara çıkarmak, Anavatan Türkiye ile olan kardeşçe, ilişkilerimizi hep daha iyi noktalara taşımaktır.

Akıncı’nın izlediği yanlış siyaset…
Herkes de biliyor ki Ulusal Birlik Partisi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın izlediği, bize göre yanlış siyasetten, verdiği tavizlerden, hükümeti, Meclisi hiçe sayan tavırlarından Kıbrıs konusunda federasyon dışında çözüm şekilleri olduğunu ifade edenleri barışçı olmayan, imkansızı isteyen kişiler olarak, dış dünyaya şikayet etmesinden, karalamaya çalışmasından rahatsızdır.
Ulusal Birlik Partisi, Sayın Akıncı’nın, hükümetin halkımızın iradesini temsil eden ve Meclis tarafından onaylanan programında iki devletli çözüme gidilmesinin hedeflendiğinin yazılmasına, Meclis’in Kıbrıs konusundaki ilgili kararında Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin aynen devamının bir anlaşma için şart olduğunun vurgulanmasına rağmen hala bunları dikkate almaması partimizce demokratik teamüllere ve gereklere aykırı bir tutum olarak değerlendirilmektedir…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473