banner564

Gündem New York

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’le, Rum lideri Anastasiadis telefon görüşmesi yaptı

Gündem New York
banner598

   Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la New York’ta gerçekleştireceği görüşme öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i telefonla aradığı ve bilgi paylaştığı bildirildi.

   Fileleftheros gazetesine göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Anastasiadis’in, Mitsotakis’le bir telefon görüşmesi yaptığını doğruladı.
   Telefon görüşmesinde, Kıbrıs sorunu ve enerji meseleleriyle ilgili gelişmelerin yanı sıra aynı bölgedeki Türk faaliyetlerinin ele alındığı ifade edildi.
   Alithia gazetesi de “Miçotakis-Erdoğan Görüşmesi Kritik” başlıklı haberinde, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin New York’a taşınmakta olduğunu yazdı.
  BM Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde yapılacak Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin, 24 veya 25 Eylül’de gerçekleşmesinin beklendiğini kaydeden gazete, bir diğer ifadeyle bunun Anastasiadis’in 27 Eylül’de BM Genel Sekreteriyle yapacağı görüşmenin öncesinde gerçekleşeceğini belirtti.
   Haberde, “iki garantör gücün liderlerinin konuşacakları veya hem fikir olacakları şeylerin, Kıbrıs sorunundaki daha sonraki gelişmeler, özellikle de referans şartlarında bir anlaşmaya varılmasına ilişkin çabalar açısından belirleyici olarak değerlendirildiği” de belirtildi.
  Gazeteye göre Erdoğan ile Miçotakis arasında yapılacak olan görüşmeyi “kritik” olarak nitelendiren Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu ise, gerek bu görüşme, gerek de Anastasiadis ile garantör güçlerin iki liderinin New York’ta ayrı ayrı yapacakları görüşmelerin ardından “Hem Guterres’in hem de Lute’un inisiyatifinin devamının (neticesinin) ne olacağını belki de daha iyi bileceklerini” sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474