banner564

“Bilimsellikten uzak”

Merter Refikoğlu, Serdar Denktaş’ın emirnameler ile ilgili yaptığı açıklamanın kaygı verici olduğunu savundu

“Bilimsellikten uzak”
banner598
Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın emirnameler ile ilgili yaptığı açıklamanın kaygı verici olduğunu savundu.
Refikoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın açıklamasının bilimsellikten uzak olduğunu, yolları ve binaları düzenleme yasası olan Fasıl 97’nin bir plan olmadığını ileri sürdü.
Refikoğlu, hızlı büyümeyi engellemek ve düzenlemek için çıkarılan emirnamelerin imar planlarının yerini tutmasa da, imar planları çıkarılana kadar bazı bölgeleri koruyabildiğini, yıllar içerisinde üzerlerinde yapılan oynamalarla “frenleyici” rolünü kaybedip, “imarın hızlanmasını sağlıyor olsa da” bazı emirnamelerin ülkeyi hala korumakta olduğunu kaydetti.
Refikoğlu, dünyanın hiçbir yerinde 2-3 ayda imar planı yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.
Refikoğlu, “Demokratik ülkelerin en üst noktasında yer alan yargının almış olduğu ara emri kararını eleştirmenin bilimsellikten uzak, ülkeyi kaosa sürükleyecek, tüm ülkeyi inşaat şantiyesi haline getirecektir” ifadelerini kullandı.

Emirnamedeki değişiklik iptal edildi
Öte yandan Yüksek İdare Mahkemesi, Girne İkinci Bölge Kapsamlı Emirnamesinde 8 Eylül tarihinde yapılan değişikliği iptal etti
TAK muhabirinin, Girne İkinci Bölge Kapsamlı Emirnamesinde 8 Eylül tarihinde yapılan değişikliğin iptali için Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açan Girne İnsiyatifi avukatı Öncel Polili’den aldığı bilgiye göre, savcılığın, davayla ilgili itiraz dosyalaması için düne ertelenen duruşmadan iptal kararı çıktı.
Yüksek İdare Mahkemesi’nin iptal kararıyla, Girne İkinci Bölge Emirnamesi, 8 Eylül 2016 tarihli değişiklikten önceki haline döndü.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474