banner564

'Bilinçlendikçe Güvendeyiz'

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim fakültesi öğrencileri, özel çocuklarla yangın eğitimi gerçekleştirdi

 'Bilinçlendikçe Güvendeyiz'
banner598
'Bilinçlendikçe Güvendeyiz' sloganıyla YDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim görevlisi Ufuk Altunç ve öğrencileri  tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Lefkoşa İtfaiye Şubesi’nde bir araya gelen özel öğrenciler, itfaiye memurları ile birlikte tatbikat gerçekleştirdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İtfaiye memurları, Lefkoşa Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) ve Geçitkale İlkokulu izcilerinden oluşan yaklaşık 25 öğrencinin katılımı ile çocuklara yangın eğitimi verdi, çeşitli durumlarda nasıl müdahale edildiğini anlattı. Minik itfaiyeciler, itfaiye ekiplerinin yangın ve kazalara müdahalede hangi araç ve donanımları kullandıklarını öğrendi, giydikleri itfaiyeci kasklarıyla yangına su sıkma tatbikatı gerçekleştirdi. Üzerinde 199’un ve itfaiye araçlarının bulunduğu pasta kesildi, küçük izcilerin güvenli yaşam için bilinçlenirken eğlenmeleri de sağlandı.

Lefkoşa İtfaiyesi Şube Amiri Ramadan Rürpınar, Gürhan Yürün ve Mustafa Hayfavi, çocukların yangın çıkmaması için almaları gereken tedbirleri, bulundukları yerde yangın çıkması halinde ne yapıp kendilerini güvenceye alabileceklerini öğrendiklerini; tatbikatın bu bağlamda ne gibi önlemler alınacağına dair farkındalık yarattığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474