banner564

Bir an önce cevap verin

“Anastasiadis’in açıklamaları kabul edilemez” diyen Taçoy, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrı yaptı:

Bir an önce cevap verin
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in perşembe akşamı Rum Meclisi’nde yaptığı konuşmada ortaya koyduğu görüşlerin Kıbrıs Türkleri için kabul edilemez nitelikte olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir an önce Rum liderin açıklamalarını yanıtlaması gerektiğini ifade etti.
Hasan Taçoy yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anastasiadis’in yaptığı gibi açıklama yeri olarak Meclis’i tercih etmesinin yerinde olacağını dile getirdi.
Taçoy, Akıncı’nın suskun kalmasının kabullenmesi anlamına geleceğini savunarak, bunu asla onaylamayacaklarını kaydetti.

“Kıbrıs Türk tarafını eyalet düzeyine indirgiyor”
Taçoy, Anastasiadis’in açıklamalarının hem 11 Şubat 2014 Eroğlu-Anastasiadis ortak açıklamasına hem de Birleşmiş Milletler parametrelerine aykırı olduğunu, Rum liderin her şeyi kendilerine göre yorumlamakta olduğunu ve Kıbrıs Türkü’nü mülkiyet, toprak, güvenlik bakımından 1974 öncesinden de kötü bir noktaya sürüklemeyi hayal ettiğini ortaya koyduğunu söyledi. Taçoy açıklamasında şunları ifade etti:
“Rum lider ortak açıklamada egemenliğin iki halktan neşet edeceğinin yazıldığını, yani aslında Kıbrıs’ta iki egemen halk olduğunun 11 Şubat 2014 açıklamasının içinde yer aldığını unutuyor. Anastasiadis, söz konusu konuşmasında, iki kurucu Devletin, siyasi eşitlik temelinde yeni bir ortaklık kuracaklarını da göz ardı ederek Kıbrıs Türk tarafını eyalet düzeyine indirgiyor.
Anastasiadis hala, süreç içinde bir Rum devletine dönüşen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devam etmesini ve ona yamalanmamızı talep etmektedir. Bundan güttüğü amaç gün gele yaratacakları oldu bittiler karşısında Kıbrıs Türkleri’nin gösterebilecekleri tepkilerin ayrı bir devlet olarak dünyada yerini alma noktasına varmasını engellemektir.”

“Anlaşmayacaklarsa anlaşmasınlar…”
Taçoy, “eğer Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmiyoruz, yani güvenliğimizden vazgeçmiyoruz diye Rumlar bizimle anlaşmayacaksa anlaşmasınlar. Biz Türkiye’nin etkin garantisinin devam etmediği bir anlaşma istemeyiz ve böyle bir anlaşmaya da hangi koşulda olursa olsun karşı çıkarız” dedi.
Durumun gösterilmeye çalışıldığı gibi güllük gülistanlık olmadığını savunan Taçoy, “Sayın Akıncı, asli görevinin Rumlara evet diyecekleri bir anlaşma hazırlamak değil Kıbrıs Türklerinin haklarını, güvenliğini göztermek olduğunu unutmadan bir an önce gereken adımları atmalı, yanıtları vermelidir” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473