banner564

Bir kişi daha uyuşturucudan aranıyor

Mustafa Kavaz, Erol Tayfur ve Metin Özdoygun’un verdiği ifadeler, uyuşturucu çetesinin uzantılarını ortaya çıkarıyor

Bir kişi daha uyuşturucudan aranıyor
banner598
Başkent Lefkoşa’da, 7 Temmuz tarihinde, Arda Erkan isimli gencin aracında ölü olarak bulunmasının ardından başlatılan soruşturma neticesinde ortaya çıkan uyuşturucu çetesi hakkında her geçen gün yeni bulgulara ulaşılıyor.
Soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar Mustafa Kavaz, Erol Tayfur ile çeteye para karşılığı yardım eden ve cezaevine uyuşturucu sokan gardiyan Metin Özdoygun dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada uyuşturucu madde suçları ile ilgili bir kişinin daha tespit edildiği ancak henüz yakalanmadığı belirtildi.
Polis, zanlılar Mustafa Kavaz ve Erol Tayfur’un, kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarından, zanlı Metin Özdoygun’un ise uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf ve cezaevine yasak madde sokmak suçlarından tutuklu olduklarını belirtti. Cezaevine uyuşturucu ve diğer yasa dışı maddeleri soktuğu tespit edilen zanlı Özdoygun’un 2 gündür tutuklu olduğunu, bu süre içerisinde 9 kişinin sorgulandığını kaydeden polis, 5 kişiden ifade aldıklarını söyledi. 

Kıstı, telefonu aldığını kabul etti…
Polis, ceza evinde tutuklu bulunan Hüseyin Kıstı’nın zanlıdan telefon aldığını kabul ettiğini ve telefonun tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti. Polis, zanlı Metin Özdoygun’un cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan Bulut Sarıdoğan ve Hüseyin Kıstı’dan toplam 2 bin 300 TL para temin ettiği yönünde ifade olduğunu bu konunun aydınlatılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

İfadeler, soruşturmaya yeni boyut kattı
Polis ayrıca suçla bağlantılı bir kişinin daha tespit edildiğini ancak henüz yakalanmadığını belirtti.
Polis zanlılar Mustafa Kavaz ve Erol Tayfur’un hakkındaki soruşturmanın da devam ettiğini, son günlerde elde edilen bulgular ışığında soruşturmanın yeni bir boyut kazandığını ve zanlı Kavaz ile zanlı Özdoygun’un vermiş oldukları gönüllü ifadelerin araştırıldığını belirterek üç zanlının da 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 4 gün daha tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474