banner564

Bir yıl dayandı

Sel felaketinde 21 yaşındaki oğlunu kaybeden acılı baba Mehmet Bekçi, dün sevenlerine veda etti

Bir yıl dayandı
banner598

 Suna ERDEN

Girne-Lefkoşa anayolu Ciklos bölgesinde 5 Aralık 2018 yılında sel sularına kapılarak uçuruma yuvarlanan ve olayda yaşamını yitiren dört gençten biri olan 21 yaşındaki Tolga Bekçi’nin babası Mehmet Bekçi dün sabah hayatını kaybetti. 
Bekçi’nin oğlunun ölümünden birkaç ay sonra hastalandığı, tedavilerin sonuçsuz kaldığı ve dün sabah itibari ile yaşama veda ettiği belirtildi.
Bekçi’nin ölümü üzerin sosyal medya hesaplarından duygusal paylaşımlarda bulunan arkadaşları “Oğlunun acısına dayanamadı” yorumunu yaptı.
Arkadaşlarından Besim Baysal ise şunları paylaştı:  “Mehmet usta sabaha karşı sonsuzluğa yürüdü. Tolga’nın babasıydı. Bu topraklarda yaşanabilecek en büyük acıları yaşadı ailesiyle... Oğlunu üç arkadaşıyla birlikte Ciklos’taki -cinayet gibi- sel felaketinde yitirmişti. Birkaç ay içinde hasta oldu. Direndi ama olmadı. Olamadı. Oğlunun acısına dayanamadı. Işıklar içinde olsun.
Arkadaşlarıyla Tolga’nın ölümlerine neden olan koşulların sorumluluğunu almayanlar, hesabını vermeyenler Mehmet ustanın ölümünün hesabını mı verecekler?
Yine ateş düştüğü yeri yakacak... Yine evlatlar babasız torunlar dedesiz kalacak... Bir yıl dolmadan hem oğlunu hem eşini kaybeden bir ananın feryatları kalacak geriye...
İşte 40 kusur yılda yarattığınız sistemin çarkları...”

Ne olmuştu?
Tolga Bekçi, Ahmet Kılıç(21), Gaye Soyutok (19) ve Günay Kandaz’ın içerisinde bulunduğu araç (18), 5 Aralık 2018 tarihinde sel sularına kapılarak Girne- Lefkoşa anayolunda, Ciklos mevkiinde uçurumdan yuvarlanmıştı. Gençlerden Günay Kandaz, Tolga Bekçi ile Ahmet Kılıç’ın cesetlerine hemen ulaşılırken, Gaye Soyutok günler süren aramalar sonucu gölette çamurun altında bulunmuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474