banner564

‘Bırakın memlekete gidelim’

Kaçak yollardan güneye geçmeye çalışırken yakalanan ve dün cezaevine gönderilen Tevfik Kaya ve Ali Tokay mahkemeden af istedi

‘Bırakın memlekete gidelim’
banner598

 Lefkoşa’da Yiğitler Burcu Parkı bölgesinden Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken yakalanan Tevfik Kaya ve Ali Tokay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarılırken, Tevfik Kaya’nın daha önce de aynı şekilde suç işlediği, iki kez yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptığı belirtildi. 
Soruşturmayı yapan polis memuru, zanlıların19 Ekim 2019 tarihinde saat 23.50 sıralarında Lefkoşa da birinci derece askeri yasak bölge olan Yiğitler Burcu civarından Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken, görevli askerler tarafından tespit edildiğini söyledi. Polis, tutuklanan zanlıların gönüllü ifade verdiklerini ve Güney Kıbrıs’a çalışmak amacı ile gitmeye çalıştıkları itirafında bulunduğunu aktardı. Polis, zanlı Tevfik Kaya’nın 2002 yılında Yiğitler Burcu bölgesinden, 2003 yılında da Gazimağusa’da askeri yasak bölgeyi ihlal edip, KKTC’ye geçtiğini belirtti. 
Zanlıların 3 gündür tutuklu olduklarını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını ve yasa dışı yollardan kaçmak ihtimalleri olduğunu belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti.

45 gün cezaevindeler
Mahkeme zanlıların tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 günü aşmayacak bir şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Mahkemede söz alan zanlılar ise cezaevine gitmek istemediklerini, ailelerinin Türkiye’de olduğunu ve yoksul olduklarını söyleyerek, “Ne olur bizi ülkemize gönderin. Ailelerimize bakmak zorundayız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473