banner564

Biz üvey evlat mıyız?

Haspolat’taki vatandaşlar, çevre düzenlemesi, kanalizasyon, yol ve su sorununun yıllardır çözülmediğini belirterek yetkililere tepki gösteriyor:

Biz üvey evlat mıyız?
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat köyünde ikamet eden vatandaşlar, çevre düzenlemesi, kanalizasyon, yol ve su konusunun yıllardan beridir çözülmesini bekliyor. Türkiye’den gelen suyun köye verilmediğini dile getiren vatandaşlar, kullanmadığı suyun parasını ödediğini söyledi. Sokak lambalarının ise gündüz de yandığını ifade eden köylüler, bu duruma tepki gösterdi. En çok da kanalizasyon sorunun çözülmesini isteyen köylüler, “Haspolat’a üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Köydeki sorunlar bitmiyor. En büyük sorun kanalizasyon sorunudur” dedi.

Vatandaş ne dedi..??

Mahmut Miskin: Köydeki sokak lambaları uzun zamandan beridir gündüzleri yanıyor. Boş yere yanan lambaların parasını yine biz ödüyoruz. Haspolat’ın içinde düzgün yol yok. Çevrede moloz yığınları duruyor. Ülkemize Türkiye’den gelen su bizim köye verilmemesine rağmen yeni tarife üzerinden fatura ödüyoruz. Köyde sanayi bölgesi civarında eski akülerin kurşunlarını eritip yurt dışına yolluyorlar. Çevre Dairesi ve Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulunduk. İzni var dediler. Bu işlemlerin yerleşim yerine uzak bir yerde yapılması lazım. Dumanı ve kokusu kanser olmaya davetiye çıkarıyor.

Hikmet Kılıç: Köydeki sorunlar bitmiyor. Köyün kanalizasyona bağlanması lazım. Elektriklerimiz yaklaşık 10 günden beridir saat 14.00-17.00 arası kesiliyor. Hava zaten sıcak, insanlar canından bezdi. Sokak lambaları gündüzleri de yanıyor. Yolların durumu iyi değil. Kışın rögarlar taşıyor. Su kanalları tıkanmış durumda. Izgaraların üstüne beton döktüler. Suyumuz bazen 3 günde bir geliyor bazen de haftada bir geliyor. Köyde çevre düzenlemesi yok, temizlik konusunda sınıfta kaldık. Belediyenin köyümüzü göz ardı etmemesini istiyoruz.

Mustafa Ceoğlu: Biz belediyenin borcunu ödüyoruz. Boş yere para ödeyip karşılığında hizmet alamıyoruz. Kaldırımı bile vatandaş yapıyor. Haspolat’ın Rum’a verileceğini düşündükleri için buraya yatırım yapmıyorlar. Çevre temizliği, kanalizasyon ve su gibi birçok sıkıntı var. Su kanalları, hemen hemen her gün patlıyor. Bir arıza varsa giderilmesi lazım. Kullandığımız suyun dışında hava parası ödüyoruz. Belediyenin hizmetinde gerilik var.

Yaşar Aslan: Yaz günü hem elektriksiz hem de susuz kalıyoruz. Elektrikler birkaç saatliğine kesiliyor. Su ise haftanın birkaç günü geliyor. Su hatlarında patlak var diyorlar, o zaman tamir etsinler. Borular oldukça eski, yenilenmesi lazım. Kanalizasyon sorunu çözülmezse önümüzdeki kış yine rögarlar taşacak. Yine sağlığımız tehdit altına girecek. Yaz döneminde bile taşan sular var. Üzeri sinek dolu. Dere temizlenmedi. Bu sinekler gelip bizim üstümüze konuyor. Gereken ilaçlama yapılmalıdır.”


Uğraş Pars: Köyde uzun zamandan beridir süren yol, çevre, kanalizasyon ve su gibi sıkıntıların artık çözülmesini istiyoruz. Köyde sanayi bölgesi var. Orada çeşitli işler yapılıyor. Tehlikeli bir durum olsa, köyde ne bir karakol ne de sağlık ocağı var. Çevre düzenlemesi yok. Pet şişe, ağaç yaprağı ve karton parçaları gibi çöpler yol kenarlarında duruyor. Yollar rezalet. Sağda solda moloz yığınları var. Yerleşim yerine yakın olan arıtmanın ve kışın taşan rögarların kokusu rahatsız ediyor. Haspolat’a  üvey evlat muamelesi yapıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474